OB I-es pólósok a Remco-Bertók SC Szentesben Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kádár József győztes rajtja

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2005-09-21 | Szélpál László

A legutóbbi évadban gyengélkedő Remco-Bertók SC Szentes úgy tűnik, ezúttal meghatározó tagja lesz a most kezdődött OB I/B-nek. Nem csupán a játékosállomány erősödött meg, a kispadra is neves szakember került.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Bánki VSE–Remco-Bertók SC Szentes 7–12 (1–1, 1–5, 2–1, 3–5)
OB I/B-s férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 100 néző. Vezette: Godova, Mucskai.
Szentes: ORMAI – KISS 1, dr. Bertók Gy., Czirok, SZEBENI 3, Piti 1, MAKRA 4. Csere: Zentai 1, Melkhun 1, Törőcsik, Bertók Zs., dr. Bene, Orosz R. 1, Orosz L. (kapus). Edző: Kádár József.
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 6/4. Ötméteresből: 1/1, ill. 3/1.

Kádár József (képünkön) neve fogalom a szentesi vízilabdában.
Játékosként nyert Magyar Népköztársaság Kupát, volt MNK-harmadik, KEK-negyedik. Edzőként is sok szép siker kötődik személyéhez (a kupában kétszer volt bronzérmes, a bajnokságban ötödik és hatodik, de vezetésével Komjádi-kupát is nyert a Szentes), a nyártól a város másodosztályú társaságának a Remco-Bertóknak lett a trénere.

– Az előző évad nem sikerült valami fényesre, a vezetés úgy okoskodott, talán az edzőcsere segít javítani az eredményességen – mondta el lapunknak Kádár. – Megkerestek, de a játékosok közül is beszélgettem néhánnyal, majd igent mondtam. Későn kezdtünk el dolgozni, de a lemaradásunkat jó játékosok leigazolásával kompenzáltuk. Hozzánk került a Legrand-Szentesi VK-ból Szebeni Zoltán és Szénászky Zsolt, valamint az egykori BEK-győztes (Újpest, 1994) dr. Bene Andrással is erősödtünk. Ezzel a kerettel nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne végezzünk az OB I/B-ben az első öt között. Nézegetve az alapszakasz két csoportját, a mienkből a most kiesett Ybl, aztán a Cegléd és mi, a másikból pedig a MAFC, a KSI és esetleg a Kecskemét emelkedik ki.

Kádár József nemcsak a bertókosokkal foglalkozik, korábbi csapatát, a Szentesi VK 1991 és '92-ben született srácokból álló gárdáját semmi pénzért nem adta volna le. A felnőtteknél remekül sikerült a bemutatkozása, annak ellenére öt góllal nyertek idegenben a bárkire veszélyes Bánki ellen, hogy a rengeteg ziccert mellett két büntetőt is elhibáztak. Szeptember 24-én (szombaton) 14.30-kor rangadó jellegű mérkőzésen az Ybl együttesét fogadják a ligeti uszodában.

A másik, Csongrád megyei érdekeltségű mérkőzésen: Ybl–HVSC 10–3.