Két bombariadó Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Több mint százan töltötték a kedd estét a Kossuth téren

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-09 |

Miután valaki telefonon robbantással fenyegetőzött, kedd este 11-ig több mint száz ember várt a szentesi Kossuth téren arra, hogy a bombakeresők átvizsgálják a Panoráma sörözőt. A rendőrök ugyanis biztonsági okokból a vendéglátóhely épületében lévő lakásokat is kiürítették, pedig sokan már nyugovóra tértek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Késő este a Kossuth tér 5. alatti társasház lakói kényszerűségből levegőztek. Fotó: DV
Miután valaki telefonon robbantással fenyegetőzött, kedd este 11-ig több mint száz ember várt a szentesi Kossuth téren arra, hogy a bombakeresők átvizsgálják a Panoráma sörözőt. A rendőrök ugyanis biztonsági okokból a vendéglátóhely épületében lévő lakásokat is kiürítették, pedig sokan már nyugovóra tértek. Bomba nem volt, de kiderült, a Bocskai utcai nyilvános fülkéből érkezett a hívás. Tegnap viszont a postát fenyegette meg valaki.

Az ismeretlen telefonáló kedden este kilenckor a rendőrség ügyeletét hívta, és azt mondta, bombát helyezett el a Panoráma sörözőben, a szerkezet egy óra múlva robban. A rendőrök megkérték a vendégeket, hagyják el a helyiséget, de az épületben lévő lakásokban sem maradhatott senki. A Kossuth téren várakozott közel száz ember, előbb türelmesen, később fázva. A házban lakó Cseuz László azt mondja, a bombariadó előtt kapott egy fenyegető telefonhívást, ezért előbb nem nyitott ajtót a csöngetésre. Később udvarias kopogás hallatszott az ajtón, majd kissé erőteljesebb, azután hallotta: „rendőrség!"

Ekkor már az ötödik emeleti folyosóról mindenki lefelé igyekezett. A testnevelő tanár 84 éves édesanyja is lement a többiekkel együtt a Kossuth térre, a hidegben álldogálók elsősorban a gyerekekre és az idősekre figyeltek – mondta. Cseuz szerint nem látszott valószínűnek, hogy a kávézóval együtt robbant volna a társasház is, mindenestre megérti, hogy a rendőrség a teljes biztonságra törekedett.

A rendőrök nem találtak robbanószerkezetet. Fotó: DV
Az esemény hírére megérkezett Szirbik Imre polgármester is, aki sokakkal együtt eredetileg azt tervezte, hogy ezen az estén a Chelsea–Barcelona mérkőzést nézi a televízióban. A kávéház vendégeinek is fel kellett állniuk az asztaltól, amíg a rendőrök átvizsgálták az épületet. A Szentesi Rendőrkapitányság bombakutató egysége robbantásra használható szerkezetet nem talált. Körülbelül 11 órakor állt helyre a normális rend a belvárosban.

Tyityán László őrnagytól megtudtuk: a hívás a Bocskai utcai nyilvános fülkéből érkezett, a telefonáló a hangja alapján fiatal férfi. Az ismeretlen tettes bűncselekményt követett el: közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indult ellene eljárás. A bűnügyi osztály vezetője elmondta: a rendőrség vizsgálja az esetleges személyi indíték lehetőségét is.

A kávéház bérlője és üzemeltetője nem tud arról, hogy volna haragosa. Krajsóczki Csaba szerint feltehetően szórakozott valaki. Abban bízik, hogy a nyomozás eredményre vezet, és a tettes előkerül, merthogy kártérítési pert indít ellene, bevételkiesés címén. Mint mondta, az országban mindenfelé számtalan bombariadóról hallott, Szentesen sem ez az első eset. A kávéházban a vendégek által látogatott helyen sehol sem lehet semmiféle tárgyat eldugni, a pult mögé pedig csak az üzlet alkalmazottai léphetnek be – a Panorámában egyszerűen nincs hely egy bombának. A külföldön tartózkodó Széles Imre tőlünk tudta meg, mi történt a kávéházban. A hely tulajdonosa kérdésünkre válaszolva elmondta, időnként akad jelentkező, aki megvenné a Panorámát, azonban az nem eladó.


Bombariadó a postán

Szerdán délután háromnegyed négykor a 107-es segélyhívó számot hívta, és közölte egy ismeretlen telefonáló, hogy bombát helyezett el a szentesi postán. A rendőrség a helyszínre vonult, és kiürítette az épületet – közölte Tyityán László. Az őrnagy elmondta azt is, hogy közel fél órán át vizsgálták az épületet, ám bombát nem találtak. A telefonáló a hangja alapján feltehetően ugyanaz a személy, aki a Panorámát fenyegette meg egy nappal korábban – tudtuk meg a rendőrségtől. Ebben az esetben is közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indul eljárás. Ezért egyébként két év börtön jár. 



Továbbá:
Télbúcsúztató, karnevállal Szentesen
Végítéletre várnak szentesi Petőfi Szállóban működő üzletek
Alig volt tegnap szabad asztal a szentesi éttermekben
Műveseállomás Szentesen
Napsugár élet és halál között