Bravúrosan szerepel az NB I-ben a Legrand-Szentes Hozzáadás a gyűjtőhöz
A siker titka az egység

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-06 | Mádi József

Az éllovas Gödöllővel azonos ponttal áll tizennégy forduló után a második helyen a futsal NB I-ben a Legrand-Szentes. A Kurca-partiak titka a játékos-edző szerint egyetlen szó: a csapategység.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ha az NB I-es futsalbajnokság statisztikái közül a hazai, illetve az idegenbeli mérkőzések tabelláját végignézzük, nem meglepő, hogy a Legrand-Szentes tizenhárom forduló után összesítésben a második helyet foglalja el. Saját közönsége előtt, a Dr. Papp László-sportcsarnokban például még nem kapott ki a csapat (hét találkozón hat siker, egy döntetlen, 19 pont, így ebben a tekintetben második hely), míg távol Szentestől a két vereség mellett további öt győzelem a mérleg (az így szerzett tizenöt ponttal második az idegenbeli összevetésben is a Legrand).

Ez igazi bravúr a két éve még másodosztályú gárdától, főleg úgy, hogy az elmúlt szezonban újoncként a nyolcadik helyet szerezte meg huszonhét ponttal. Mennyit változik a világ: jelenleg 14 játéknap után 34 pont áll a Legrand-Szentes neve mellett, és még messze a bajnokság vége.

– A titkunk borzasztó egyszerű: a csapategység. Sajnos, nem tudunk sokat együtt edzeni, de a kondícióval nincs gond, mert azt a nagypályás gárdáknál megszerezzük. Egymásért képesek vagyunk küzdeni, egy igazi baráti társaságról van szó, ami nagyon fontos – világított rá Koncz Zsolt, a Legrand-Szentes játékos-edzője az együttes jó szereplésének okára. – A rajton a 6–8. helyet céloztuk meg, és ez most is fedi a realitást. De az ősszel olyan produkciót nyújtottunk, olyan alkalmat teremtettünk meg magunknak a négy közé jutás lehetőségével, amellyel szeretnénk élni. A következő hat forduló mindent eldönt, legfőképpen azt, hogy alkalmasak vagyunk-e az elődöntőbe jutásra.

Nos, hogy miért emlegeti ezt a bizonyos hat találkozót? Mert sorrendben az Aramis (idegenben), a Csömör (otthon), a Gödöllő (idegenben), a Kanárik (otthon), a Cső-Montage (idegenben), a Miskolc (otthon) és az Első Beton (otthon) ellen lép pályára a gárda. Kemény bő másfél hónap, amely valóban minden kérdésre választ ad. De akárhogy is alakul, egy biztos: az eddigieket már nem vehetik el a Legrand-Szentes játékosaitól.