|
Félárú torkoskodás
csütörtökön
Alig volt tegnap szabad asztal a szentesi éttermekben
|
|
|
Ajánlja a cikket? |
|
| 2006-03-03 |
Blahó Gabriella |
| |
|
Hat
szentesi étterem csatlakozott a Torkos csütörtök programhoz,
amelynek köszönhetően azok is elcsábultak egy-egy tányér finomságra,
akik egyébként nem szoktak. A vendégeket tárt karokkal és fél árral
várták a tulajdonosok – nem csoda, hogy alig volt szabad asztal a
városban.
|
|
|
|
Gurály Edinának és Tamás Péternek szárnyast
szolgált fel tegnap a szentesi Páterházban Érsek Szilvia.
Fotó: Vidovics Ferenc | A megye
városai közül Szeged mellett Szentes bizonyult a leginkább
vendégvárónak tegnap: a Torkos csütörtök program alkalmából a
Kurca-parti városban hat étteremben kínálták fél áron a
finomságokat. A Magyar Turizmus Rt. Nagy Ízutazás programja Érsek
Szilvia szerint fantasztikus ötlet. A Páterház pincérnője azt
mondta, hogy a kedvezménynek köszönhetően sok új vendég érkezett az
étterembe. Tamás Péter és Gurály Edina például kifejezetten a Torkos
csütörtökre való tekintettel látogatott el ide, s csakazértis
szárnyast ettek mindketten, mert hisznek a magyar hús
minőségében.
A Hegedűs család által üzemeltetett
Aranykalászban megtudtuk, hogy erre a napra felkerült az étlapra a
kakaspörkölt túrós csuszával, a disznótoros és a borjúpaprikás – itt
a vendégek elsősorban a magyaros ételek közül választhatnak. A Főnix
étteremben leginkább a menü fogyott, bár igen híres az itt készült
szűzérme. A Liget étteremben a strand közelében estére lefoglaltak
minden asztalt a vendégek. Itt szerepel az étlapon a lyoni libamáj
mellett a Szenteshalom nevű étel is, ami nem egyéb, mint illatos
rántott csirkeszárnyak egymáson. A népszerű Nádas csárdában a Kurca
partján illő módon többféle hal közül választhatnak a vendégek
minden nap, de a Torkos csütörtök estéjén már nem talált bent szabad
helyet, aki épp akkor érkezett.
|
Dancsó Zsuzsanna, Udvari Brigitta, Jaksa
Márk és Nagy Anita a Galériában. Fotó: Vidovics
Ferenc | Tegnap a Petőfi utcai
Galériát teszteltük, ahol immár gyümölcsöt is lehet választani a
salátáspultról. Kértünk egy almát a főétek előtt, kellemes
felkészülésképpen az emésztéshez. Aztán rendeltünk egy adag fehér
húsú pisztrángot, amely egyenesen a Szalajka-völgyből érkezett a
konyhafőnök keze alá. Került mellé egy üveg Meggy Márka. A Nagy
Ízutazásban fotóriporter kollégánk egy adag erdélyi fatányérost és
egy adag brassóit fogyasztott, ehhez jött még a csokis
Gundel.
A Torkos csütörtök alkalmából azok is beültek az
étterembe, akik egyébként ritkán járnak vendéglőbe. Találkoztunk
négy harmadikos középiskolással, akik úgy nyilatkoztak: minden
nagyon finom. Az asztaltársaságban kiderült, könnyen elfogy az
egyszemélyes bőségtál, és a fiúk legalább annyira szeretik a
gyümölcskelyhet, mint a lányok. A diákok eltervezték, hogy ezen a
napon együtt ebédelnek, igazi jó program lett a Torkos csütörtök.
|
|
|
|
|
Továbbá:
Műveseállomás Szentesen
Napsugár élet és halál között
Konferencia a felújított megyeházán
Nem kiabálnak be, de megvan a véleményük
Nyolcvanmilliót költene a panelprogramra Szentes
| |