|
|
Vadas zsemlegombóccal. A Port Royal étterem
igazi magyaros ízekkel várja a vendégeket. Fotó: Karnok
Csaba | Az éttermek többsége nem
készül speciális menüsorral a Torkos csütörtökre – saját
specialitásaikat szeretnék megismertetni a vendégekkel, akik az
étteremvezetők reményei szerint ezután sűrűbben térnek vissza
hozzájuk.
– Nálunk közel százan foglaltak már asztalt
csütörtökre. A többség vacsorázni jön – mondja Mák Tibor, a Port
Royal étterem üzletvezetője. A vendéglő a nagy érdeklődésre való
tekintettel a hétköznapokon alig látogatott pincehelyiségét is
megnyitja. Mák Tibor remek dolognak tartja a kezdeményezést, ezért
is csatlakoztak a programhoz már az első pillanatban. – Az
étteremnek természetesen ráfizetéses lesz ez a nap, de bízunk abban,
kínálatunk elnyeri a vendégek tetszését és a jövőben is visszatérnek
hozzánk – mondja az üzletvezető, aki étlapjukról elsősorban az
őztokányt zsemlegombóccal és a vaddisznópörköltet ajánlja a
betérőknek.
Megyei
ízutazás
Csongrád megyéből több mint húsz
vendéglő csatlakozott a nagy ízutazáshoz. Szegeden a Dóm
étterem, az alsóvárosi Paprika vendéglő, a Port Royal pizzéria
és étterem, a Fehér-tói halászcsárda, a Holdfény étterem, a
Tisza Garden Brasserie, a Matusalem kávézó és étterem, a
Fesztivál étterem, valamint a Roosevelt téri halászcsárda
várja mindenféle ínyencséggel az éhes vendégeket. Szentesen a
Főnix, az Aranykalász, a Galéria, a Lige, a Nádas, és a
Péterház étteremben étkezhetünk fél áron holnap. Balástyán a
Hotel Orchidea és a Napraforgó étterem, Ópusztaszeren a
Kemencés csárda, Makón a Szent Gellért borház és kisvendéglő,
Mártélyon a Bütyök csárda, Bakson a Krónikás Park fogadó,
Kisteleken az Aquamarine étterem, Röszkén a Forró fogadó, míg
Ásotthalmon a Fenyő panzió és étterem csatlakozott a Magyar
Turizmus Rt. kampányához.
| A
Matusalem étterembe főként nagyobb baráti társaságok és családosok
foglaltak asztalt. – Este héttől folyamatos telt házunk lesz és
napközben is csak elvétve akad egy-egy szabad helyünk – mondja Bende
András üzletvezető, aki szerint az akció célja, hogy átfogó képet
kaphassanak az emberek az éttermek kínálatából. A Novotel Szálloda
megújult éttermében, a Tisza Garden Brasserieben még van szabad
asztal – tudtuk meg Szabó Mihály szállodaigazgatótól. Ők a Torkos
csütörtök segítségével szeretnék a köztudatba bevezetni a nemrégiben
megnyílt éttermet, ahol holnap a grillezett lazactól kezdve a
vörösboros szarvaspörköltig minden fél áron kapható majd.
Habár Szegeden csak kilenc vendéglátóhely csatlakozott a
nagy ízutazáshoz, a gasztronómia évében gyaníthatóan nem ez lesz az
utolsó ilyen jellegű akció. A Gőry Pince és Terasz legközelebb
mindenképpen szeretne csatlakozni a kampányhoz. Ábel Antal
üzletvezető szerint most is szívesen beszálltak volna, de későn
jutott tudomásukra a magyaros ízeket népszerűsítő program. Úgy
gondolja, profibb szervezéssel sokkal több éttermet lehetett volna
megnyerni a kezdeményezésnek.
Mártélyon akcióznak, Vásárhelyen
nem
Vásárhelyen tudomásunk szerint egyetlen
étterem sem csatlakozott a Magyar Turizmus Rt. Nagy Ízutazás
2006 című programsorozatához, azaz holnap sehol a városban nem
lehet fél áron enni. Az egyik legnépszerűbb étterem
tulajdonosa azzal indokolta döntését, hogy nem kapott elég
információt a kezdeményezésről. Ha esetleg a jövőben is lesz
hasonló lehetőség, talán ők is részt vesznek majd a
programban. A mártélyi Bütyök csárda viszont a forgalom
fellendülését várja ettől az akciótól, ezért csatlakozott.
Holnap a kínálatban szerepel majd kakaspaprikás kapros, túrós
derelyével, füstölt csülök, fehérboros babgulyás, hurka,
kolbász, párolt káposzta, lepény, no és magyar bor
is. |
K.G.G.
|