Telt házas torkos csütörtök Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szegeden már alig van szabad asztal

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-01 |

Már alig van szabad asztal azokban a szegedi éttermekben, amelyek csatlakoztak a Nagy Ízutazás 2006 – Torkos csütörtök című programhoz. A kampányban résztvevő éttermekben holnap fél áron ehetnek vendégek. Csongrád megyéből több mint húsz vendéglő csatlakozott a nagy ízutazáshoz.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vadas zsemlegombóccal. A Port Royal étterem igazi magyaros ízekkel várja a vendégeket. Fotó: Karnok Csaba
Az éttermek többsége nem készül speciális menüsorral a Torkos csütörtökre – saját specialitásaikat szeretnék megismertetni a vendégekkel, akik az étteremvezetők reményei szerint ezután sűrűbben térnek vissza hozzájuk.

– Nálunk közel százan foglaltak már asztalt csütörtökre. A többség vacsorázni jön – mondja Mák Tibor, a Port Royal étterem üzletvezetője. A vendéglő a nagy érdeklődésre való tekintettel a hétköznapokon alig látogatott pincehelyiségét is megnyitja. Mák Tibor remek dolognak tartja a kezdeményezést, ezért is csatlakoztak a programhoz már az első pillanatban. – Az étteremnek természetesen ráfizetéses lesz ez a nap, de bízunk abban, kínálatunk elnyeri a vendégek tetszését és a jövőben is visszatérnek hozzánk – mondja az üzletvezető, aki étlapjukról elsősorban az őztokányt zsemlegombóccal és a vaddisznópörköltet ajánlja a betérőknek.

Megyei ízutazás

Csongrád megyéből több mint húsz vendéglő csatlakozott a nagy ízutazáshoz. Szegeden a Dóm étterem, az alsóvárosi Paprika vendéglő, a Port Royal pizzéria és étterem, a Fehér-tói halászcsárda, a Holdfény étterem, a Tisza Garden Brasserie, a Matusalem kávézó és étterem, a Fesztivál étterem, valamint a Roosevelt téri halászcsárda várja mindenféle ínyencséggel az éhes vendégeket. Szentesen a Főnix, az Aranykalász, a Galéria, a Lige, a Nádas, és a Péterház étteremben étkezhetünk fél áron holnap. Balástyán a Hotel Orchidea és a Napraforgó étterem, Ópusztaszeren a Kemencés csárda, Makón a Szent Gellért borház és kisvendéglő, Mártélyon a Bütyök csárda, Bakson a Krónikás Park fogadó, Kisteleken az Aquamarine étterem, Röszkén a Forró fogadó, míg Ásotthalmon a Fenyő panzió és étterem csatlakozott a Magyar Turizmus Rt. kampányához.

A Matusalem étterembe főként nagyobb baráti társaságok és családosok foglaltak asztalt. – Este héttől folyamatos telt házunk lesz és napközben is csak elvétve akad egy-egy szabad helyünk – mondja Bende András üzletvezető, aki szerint az akció célja, hogy átfogó képet kaphassanak az emberek az éttermek kínálatából. A Novotel Szálloda megújult éttermében, a Tisza Garden Brasserieben még van szabad asztal – tudtuk meg Szabó Mihály szállodaigazgatótól. Ők a Torkos csütörtök segítségével szeretnék a köztudatba bevezetni a nemrégiben megnyílt éttermet, ahol holnap a grillezett lazactól kezdve a vörösboros szarvaspörköltig minden fél áron kapható majd.

Habár Szegeden csak kilenc vendéglátóhely csatlakozott a nagy ízutazáshoz, a gasztronómia évében gyaníthatóan nem ez lesz az utolsó ilyen jellegű akció. A Gőry Pince és Terasz legközelebb mindenképpen szeretne csatlakozni a kampányhoz. Ábel Antal üzletvezető szerint most is szívesen beszálltak volna, de későn jutott tudomásukra a magyaros ízeket népszerűsítő program. Úgy gondolja, profibb szervezéssel sokkal több éttermet lehetett volna megnyerni a kezdeményezésnek.


Mártélyon akcióznak, Vásárhelyen nem

Vásárhelyen tudomásunk szerint egyetlen étterem sem csatlakozott a Magyar Turizmus Rt. Nagy Ízutazás 2006 című programsorozatához, azaz holnap sehol a városban nem lehet fél áron enni. Az egyik legnépszerűbb étterem tulajdonosa azzal indokolta döntését, hogy nem kapott elég információt a kezdeményezésről. Ha esetleg a jövőben is lesz hasonló lehetőség, talán ők is részt vesznek majd a programban. A mártélyi Bütyök csárda viszont a forgalom fellendülését várja ettől az akciótól, ezért csatlakozott. Holnap a kínálatban szerepel majd kakaspaprikás kapros, túrós derelyével, füstölt csülök, fehérboros babgulyás, hurka, kolbász, párolt káposzta, lepény, no és magyar bor is.


K.G.G.


Továbbá:
Anyakönyvi kivonat – diplomához
Átadták az első csarnokot a piacon
Áldatlan állapotok a szegedi Szent György téren
Másodfokú belvízvédekezés már Szatymazon is
Katica hazajuthat az első születésnapjára