Veszélyben a művese Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Frensenius még csak a statisztikát nézte Vásárhelyen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-15 | Korom András

Előfordulhat, hogy az év végén vagy a jövő év elején megszűnik a vásárhelyi műveseállomás. Az azt működtető német Frensenius nevű cégnél ugyanis úgy látják, a megújuló szentesi és a szegedi állomás el tudja látni a megye összes betegét. Lázár János a dialízisközpont megmaradása érdekében tárgyalásokat kezdeményezett a cég magyarországi vezetőjével.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Egyelőre zavartalan a dialízisközpont működése Fotó: Tésik Attila
Át kívánja szervezni a német Frensenius cég a megyében működtetett műveseállomásait. A terv hátrányosan érintené a vásárhelyi dialízisközpontot, melyet az év végén, a jövő év elején – e tervek szerint – megszüntetnének.

A vásárhelyi Frensenius dialízisközpont fennállásának tízéves évfordulóján, egy zártkörű vacsorán jelentette be Norman Erchart, a Frensenius európai divíziójának vezetője, hogy felmerült a német cég vezetésénél: statisztikai okok miatt átszervezik a magyarországi dialízishálózatukat. Ez érintené Hódmezővásárhelyt is. A bejelentés bombaként robbant.

Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő és Kassai Miklós, a műveseállomás vezetője a tervek szerint ma Budapesten tárgyal Norman Ercharttal a vásárhelyi dialízisközpont jövőjéről. A város első embere a hét végén, az új orvosi rendelők avatásán kijelentette: mindent megtesz a város, hogy a műveseállomás megmaradjon Vásárhelyen a jövőben is, azaz a vesebetegeknek egy-egy kezelésre ne kelljen Szentesre vagy Szegedre buszozniuk.

– Szentesen épült egy új modern dialízisközpont, s Szegeden is előrehaladt tárgyalások folynak egy építéséről, ez a terv hamarosan meg is valósulhat, a Frensenius németországi központjában ezért döntöttek úgy, hogy ez a két műveseállomás elegendő a megye vesebetegei számára – mondta lapunknak Kassai Miklós. Hozzátette: a Frenseniusnál csak a számokat vizsgálták, a dolog emberi oldalát még nem mérlegelték.


Továbbá:
A szülőt is beültetik a padba
Kishomok összefogott Gólyáért
A meleg víz is hideg a Lehel utcában
Rétegesen a hideg ellen
Szomorú a Vidám utca