Osztrák látogatók Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-01 |

Az osztrák és a magyar agrárkamara közösen képviseli a mezőgazdasági termelők érdekeit. A szentesi Árpád-Agrár Rt.-nél tegnap tett látogatást Ausztria kamarájának küldöttsége Rudolf Schwarzböck elnök vezetésével, aki magyar kollégájával, Csikai Miklóssal együtt felemelte szavát a madárinfluenza kapcsán kialakult hisztériakeltés ellen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az osztrák és a magyar agrárkamara közösen képviseli a mezőgazdasági termelők érdekeit. A szentesi Árpád-Agrár Rt.-nél tegnap tett látogatást Ausztria kamarájának küldöttsége Rudolf Schwarzböck elnök vezetésével, aki magyar kollégájával, Csikai Miklóssal együtt felemelte szavát a madárinfluenza kapcsán kialakult hisztériakeltés ellen. Ez ugyanis igaz mind Magyarországra, mind Ausztriára, sőt egész Európára is.

Az osztrák vendég úgy fogalmazott: fontos az emberek egészségének védelme, de szerinte másról van szó. A pániknak az lesz a következménye, hogy a baromfitenyésztők tízezreinek megélhetése kerül veszélybe. Hozzátette, haszonállatoknál nem jelentkezett a kór, s egyébként is jól működik Ausztriában és Magyarországon is az állatorvosi szolgálat.

A kamarai vezetők nem javasolják a jószágok beoltását. Csikai Miklós ostobaságnak nevezte, hogy kórházakat ürítenek ki egy állatbetegség, a madárinfluenza terjedésének megakadályozására.


Továbbá:
Állástalanból jegyző
Kiállításokkal ünnepel a szentesi megyeháza
Szentesi gázvita
Átmeneti otthonra lelt a család Szentesen
Nyolcszázmilliós hitel – fejlesztésre