A Legrand-Szentes nagy csatában diadalmaskodott Hozzáadás a gyűjtőhöz
Tóth, a pókköltöztető

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-01 |

Mindkét Csongrád megyei NB I-es futsalcsapat győzött. A Legrand Szentes az Abonyt (5–4), az Első Beton Szeged a Vasast (6–2) győzte le.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Első Beton Szeged–Vasas 6–2 (4–2)
Újszegedi sportcsarnok, 200 néző.
Első Beton: Tihanyi – Szentágotai, Brinszky, Csúri, Németh. Cserék: K Tóth, Rácz, Mahler, Puskás Tóth A., Pataki. Edző: Szabó Zsolt.
A szegedi gólszerzők: Tóth 3, Brinszky 2, Csúri.

Fotó: Karnok Csaba
Vendéghelyzettel indult az összecsapás, Németh távoli kísérlete nyugtatta meg a hazaiakat. Csúri bombagóljával szerzett vezetést a Beton, majd Brinszky kétszer, azután Tóth egyszer mattolta a Vasas kapusát. Különösen Brinszky szólója volt szenzációs, a fővárosiak hálóőre csak elütni tudta a hazai gólvágót, aki értékesítette a büntetőt. A hajrában felébredtek az angyalföldiek, kétszer is bevették Tihanyi kapuját, 4–2.

A két gól alaposan megfogta a zöld-feketéket, a második félidő első tíz percében sok-sok hibával játszottak. Tóth gólja nyugtatta meg a Szabó-tanítványokat. Sőt egy perc múlva a kezezés miatt megitélt büntetőt Tóth Attila a jobb felső sarokba bombázta. Erre mondják: a pókokat kiköltöztette a sarokból. A vége sima Beton-győzelem, így járt a vastaps a nézőktől.

Legrand-Szentes–Abony 5–4 (1–0)
Szentes, 300 néző. Vezette: Török, Berta.
Szentes: Kovács K. – Varga R., Tóth Cs., Geleta, Szarvas. Csere: Jerney, Szabó Á., Kerepeczky, Ábel, Koncz, Varga Zs., Bíró (kapus). Játékos-edző: Koncz Zsolt.

A szentesi gólszerzők: Koncz Zs. (2), Szarvas, Jerney, Varga R.
Másfél hónap alatt 28 edzés, 14 felkészülési meccs, 15 új játékos – ez mind az átalakult Abonyra vonatkozó adat. A hazaiak szerencsére komolyan vették a mérkőzést, és végig vezetve nyertek.
Koncz Zsolt: – Elértük a célunkat, megszereztük a három pontot.


Tóth és Kovács

A Szentes legjobbja ezúttal nem egy támadó, hanem a kapus Kovács Krisztián volt. Nyugalmat adott a csapatnak, remekül irányította hátulról a társakat, a gólokról nem tehetett, viszont akadt néhány olyan védése, amely szükséges volt a hazai sikerhez. Az Első Beton Szegedben Tóth játszott átlagon felül, három találata mellett végig veszélyesen játszott. 


S. R.–M. J.


Továbbá:
Áprilisban Magyarország–Egyiptom teniszmérkőzés Vásárhelyen
Véget ért a kéthetes torinói téli varázs
Milorad Krivokapics márciusban magyar állampolgár lesz?
Későn ébredt a Szeged Beton
Közel kerültek a hatodik aranyhoz