Verhető árak Szentesen
A kiskereskedők nem ijedtek meg a Tescótól

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-23 | Blahó Gabriella

Verhetetlen árakat ígér a szentesi Tesco Áruház, ám a városban tett bevásárlókörutunk során kiderült: a helyi élelmiszerüzletek felveszik a versenyt a hipermarkettel. A Tesco igazi erőssége a nagysága, és az, hogy mindent egy helyen kínál, míg a belvárosi üzletek az árak mellett a megszokás erejében is bízhatnak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A nemrég megnyitott bevásárlóközpont termékskálája tényleg nagy, a Tesco verhetetlen árakat ígért a vevőknek. A helybeli kereskedők azonban felkészültek a versenyhelyzetre, ennek következményeként pedig a vásárló kedvezményezett helyzetbe került, legalábbis, ami az élelmiszerek árát illeti: a belvárosban sok terméket a Tescónál olcsóbban kínálnak. A Coop és Tesco több terméket teljesen azonos áron értékesít, míg a Penny Market ugyanezeket a hagyományos élelmiszereket jóval olcsóbban adja. Az egészségesebb táplálkozás hívei viszont a Teaházban sokkal kedvezőbb áron juthatnak hozzá kedvenc ételeikhez.

A csirkehússal kapcsolatban a kereskedők úgy nyilatkoztak, ezekben a hetekben tulajdonképpen mindegy, mennyiért akarják eladni. A dobozos tejek a legkülönfélébb minőségi jellemzőkkel a legkülönfélébb árakon kelnek el, míg például a margarinok vagy a sajtok esetében jelentős eltérés mutatkozhat.

A Tescóban is lehet 49 forintért vásárolni a fehér lisztet kilogrammonként, ám ez saját márkás termék. A Tesco saját márkás árui verhetetlenek. Rendkívül kifizetődő megoldás ezeket vásárolni azoknak, akik az otthonukban hajlandóak elviselni számtalan Tesco feliratú zacskót, dobozt vagy papírszalvétát. A kenyeret minden kereskedő ugyanannyiért adja, kivéve a teljes kiőrlésű lisztből sütött cipókat, melyeknek Szentesen a Tesco nyitása előtt is volt piaca. Az áruházban most akciós áron kínálják a kiflit, 14 helyett 9 forintért – a Coopnál folyamatosan 11 forintba kerül – érdemes végiggondolni, vajon megéri-e egy kifliért autóba ülni vagy buszra szállni.

Nyilvánvalóan nem, de az áruház vonzereje nem is ebben rejlik. A pikáns élelmiszerek némiképp előkelőbb áron vásárolhatók meg a város szélén, de a szemfüles vásárló számára az sem mellékes, hogy egy doboz görög Feta sajt a Coop üzleteiben és a Tescóban egyaránt 750 forint körül van, míg a Teaházban az uniós csatlakozás óta csak ötszáz. Az élelmiszerekben külön kategóriát jelentő zöldségek és gyümölcsök tekintetében határozottan ki lehet jelenteni, hogy a bevásárlóközpontban beszerezhető kaliforniai paprika haragoszöld kivitelben nagyon szépen mutat a családi asztalon, de egészen biztosan drágább, mint a piacon vásárolható, szentesi földben termett paprika, ami garantáltan friss, íze pedig a tájra jellemző. A hipermarketben az alföldi borok pultján hiába keressük a csongrádi nedűket, viszont van száz másféle ital.

A Tescóban vásárolni élmény, s akkor igazán érdemes, ha a vevő több tízezer forintot akar egyszerre elkölteni, mert feltölti az éléskamráját. Egy szerényebb hétvégi bevásárlásnál már érdemes azon elgondolkodni, hogy mely kategóriájú termékek és milyen áron kerüljenek a kosárba. A napi bevásárlások szokása egyértelműen a Coop-típusú üzleteknek kedvez, a főutcán be lehet térni a boltba, ahol ismerősként köszöntik a vásárlót, és ismerik az ízlését.


Továbbá:
Tiltakoznak a községi orvosok
Több lett a baleset, kevesebb a bűn
Kemence épül a gólyásház udvarán
Babakocsis séta Szentesen
Kíméletes a szentesi módszer