Többre képes az eddigieknél
Plézer János a Szeged után a Szentest választotta

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-18 | Szélpál László

Annak ellenére, hogy Plézer János még csak huszonkét éves, már a negyedik OB I-es vízilabdacsapatában szerepel. A Vasas gárdájában mutatkozott be az élvonalban, onnan Kecskemétre vezetett az útja, ezt követően a Szeged Beton VE-ben játszott, az elmúlt nyár óta pedig a Legrand-Szentesi VK alkalmazásában áll.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Plézer jól érzi magát a Legrand csapatában Fotó: Vidovics Ferenc
– Az élet hozta így, különböző okok miatt kellett mindig továbbállnom – adott magyarázatot a klubváltásokra Plézer János, a Legrand-Szentesi VK pólósa. – Minden esetben oda igazoltam, ahol úgy éreztem, több lehetőségem kínálkozik a rendszeres szereplésre.

A Vasasban nevelkedett vízilabdás Szegeden két évadot húzott le, de tavaly nyáron a Szentes együtteséhez írt alá. Az okokról a következőket mondta: – Remekül éreztem magam a Beton VE-ben, szívesen maradtam volna, de mert nagyon megerősödött a gárda, és mivel annyira nem is marasztaltak, a távozás mellett kellett döntenem. A Szentes gyengébb képességű alakulat, de számomra jobb ebben a garnitúrában játszani, mint a Szegedben a kispadot koptatni. A megyeszékhelyhez nem lettem teljesen hűtlen: egyrészt az élelmiszer-ipari főiskolára (SZÉF) járok az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Janics Natasával egy osztályba, másrészt a barátaimnak a zöme is Szegeden él, ahogy időm engedi, találkozom velük.

Az elmúlt nyáron az a hír is szárnyra kapott, hogy Plézer külföld felé is kacsingat. Kíváncsiak voltunk, hogy ez miért hiúsult meg?

– Firenzébe mehettem volna, az ottani másodosztályú gárda szívesen látott volna, de úgy éreztem, jobb, ha előtte egy évet rendszeresen játszom. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nyáron mindenképpen továbbállok a Szentesből, sok múlik azon is, hogy miként szerepelünk a Legranddal a bajnokságban. Szeretnénk az első nyolc között végezni, úgy gondolom, ez reális cél, de nem lesz egyszerű kivitelezni. Jól érzem magam a Kurca partján, a srácok hamar befogadtak, számomra minden feltétel adott a fejlődéshez. Kicsit ugródeszkának is tekintem az itteni szereplésemet, meg akarom mutatni, mit tudok, hogy többre vagyok képes annál, amit az előző évadban produkáltam. Nincs hátráltató tényező, kizárólag csak rajtam múlik, hogy mire viszem.

Eddigi szentesi teljesítményével nem teljesen elégedett, azon munkálkodik, hogy minél többet sikerüljön magából kihozni.

– Ebben az évben egymás után játszottuk az olyan meccseket, amelyeken nem volt, nem lehetett esélyünk a pontszerzésre. A jövő hét végén azonban fordulhat a kocka, a dupla fordulóban előbb az OSC-vel, majd másnap a BVSC-vel csapunk össze. Minimum három pontot szeretnénk begyűjteni.

Pesten készültek

A Fradi legyőzésével, valamint az Újpest otthonában elért döntetlennel majdnem biztossá vált a Szeged Beton VE négy közé jutása a férfi vízilabda OB I-ben. Mészáros Istvánék azonban a negyedik helynél jobb pozícióból szeretnék elkezdeni a rájátszást. Ehhez mindenféleképpen le kell győzni február 26-án az újszegedi sportuszodában az Eger gárdáját.

A minél jobb felkészülést szolgálandó, a szegediek a héten kétszer is a fővárosba utaztak. Kedden az FTC-vel, csütörtökön pedig az Újpesttel kétkapuztak délelőtt és délután.

– Jól sikerült mindkét kirándulásunk, egyre inkább látszik, hogy nagyon együtt vagyunk, végképp összeálltunk. Mind a négy meccsből pozitívan jöttünk ki, egyedül az idegesít, hogy nem akar rendbe jönni Tóth Laci sérülése – nyilatkozta Gyöngyösi András edző.  



Továbbá:
A Szeviép-Szeged nyerni akar Szekszárdon
A Veszprém csábította Ilyést
Molnár Anett kimaradt
Felpörgetett második félidő
Kajakosok csatája szárazon