Napsugár élet és halál között
A nagymágocsi kislány nem utazhatott volna felnőtt nélkül

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-14 | Blahó Gabriella

Válságos az állapota annak a négy és fél éves kislánynak, akit vasárnap gázolt el egy személyautó Derekegyház közelében. A gyermek a helyközi buszról leszállva kirántotta kezét az őt kísérő testvére kezéből. Kiderült: hat év alatti gyermek nem utazhat felnőtt kísérő nélkül a buszon, Napsugár esetében azonban a sofőr számára nem derült ki egyértelműen, kivel is utazott a kislány.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Válságos állapotban van az a nagymágocsi kislány, akit vasárnap dél után nem sokkal ért súlyos baleset Derekegyház közelében. A buszról leszállók közt volt Napsugár, aki kirántotta kezét az őt vezető testvére kezéből, át akart szaladni az úton, s elütötte őt egy BMW típusú gépkocsi. A mentők előbb a szentesi kórház sürgősségi osztályára szállították, ahonnan az elsősegély után a szegedi gyermekklinika intenzív osztályára került. Túri Sándor professzortól, az intézmény vezetőjétől tudjuk, hogy a kislány agyzúzódást, tüdőzúzódást, vesezúzódást, combnyaktörést és kulcscsonttörést szenvedett. Sikerült stabilizálni az állapotát, a baleset kimenetele azonban a következő hetekben dől el.

A szerencsétlenség körülményeiről szólva Czabarka János, Nagymágocs polgármestere megosztotta lapunkkal: úgy tudja, hogy a kislány 13-14 esztendős nővérével együtt utazott Kapásfaluba, ahol a gyerekek egyébként is gyakran megfordulnak, hiszen a barátaik ott laknak. A kérdéses útszakaszon korábban történt súlyos balesetek miatt a mágocsi önkormányzat sebességkorlátozást kért, jó ideje hatvanas tábla
Ahogy a szemtanú látta

Nagymágocson, Napsugárék szomszédjánál meghagytuk az elérhetőségünket azzal, hogy szeretnénk megírni, az édesanya és az édesapa mit gondol a balesetről. A szomszéd elmondta lapunknak, hogy mindkét szülőt ő vitte tegnap a klinikára Napsugárhoz. A nevének elhallgatását kérő ismerős azt állította, a szülők nem akarnak nyilatkozni. Az édesanya nyugtatókat szed, mindketten a tragikus eset hatása alatt vannak. A szomszéd azt is elmondta, a baleset napján ő is ott volt a helyszínen. A Napsugárt elgázoló, téli gumival felszerelt autó 48 méteres féktávolság után állt meg, szerinte a megengedettnél jóval gyorsabban haladt. 
figyelmezteti az arra haladó autósokat.

A tanyaközpont közelében van a megálló, ahol Napsugár is leszállt a többiekkel együtt. A busz délben indult Orosházáról, s Nagymágocson áthaladva menetrend szerint 12 után huszonöt perccel állt meg Kapásfaluban. Mészáros Zoltán, a Tisza Volán szentesi kirendeltségének vezetője elmondta lapunknak, hogy a sofőr keveset észlelt a balesetből. Mint kiderült, a buszvezető indulás előtt belenézett a bal oldali visszapillantóba, hogy nem jön-e a másik jármű, s belenézett a jobb oldali tükörbe is, amikor még ott volt a gyermek a többi leszálló között. A balesetet nem látta, Derekegyház magasságában egy szembejövő mentőre emlékszik csak.

Hatéves kor alatt csak felnőtt kísérő társaságában utazhatnak a gyerekek a helyközi járatokon. A felszállás során nem derült ki, hogy utazik-e felnőtt kísérő a gyermekkel, vagy sem – mondta Mező István. A Tisza Volán Rt. személyszállítási igazgatója az esetről tájékozódva annyit tudott mondani, a gyerekek felnőttekkel együtt szálltak fel Mágocson és le Kapásfalun, de az nem tisztázódott, hogy a gyermeket kíséri-e valamelyi-
kük. A Volán munkatársai egybehangzóan megállapították, hogy ebben a vonatkozásban szigorúbban igyekeznek betartani a szabályzatot.

A baleset körülményeit a Szentesi Rendőrkapitányság közlekedési osztálya vizsgálja. Amennyiben egyéb büntetőjogi felelősség is felmerül, a rendőrség megteszi a szükséges lépéseket – fogalmazott közleményében M. Toronykőy Márta, a megyei főkaptányság szóvivője.



Továbbá:
Konferencia a felújított megyeházán
Nem kiabálnak be, de megvan a véleményük
Nyolcvanmilliót költene a panelprogramra Szentes
Szirbik nem kért bocsánatot
Kórházi bejelentés az igazgató ellen