Kötelező Beton-siker

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-10 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I 13., szombati fordulójában a Csongrád megyei csapatok közül a Szeged Beton VE az OSC-Kaposvárt (17 óra) fogadja, a Legrand-Szentesi VK pedig tartalékos összeállításban Egerben (18) szerepel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A tabella negyedik helyén álló Szeged Beton VE jól jött ki a legutóbbi fővárosi két rangadóból: Nenad Vukanicsék a Fradit 7–5-re legyőzték, az Újpest otthonában pedig 11–11-es döntetlent értek el. Az újszegedi sportuszodában szombaton 17 órakor kezdődő összecsapáson lényegesen könnyebb dolguk lehet Varga Péteréknek, hiszen a tabellán 11. helyen álló OSC-Kaposvárt fogadják.

– Nem lebecsülve vetélytársunkat, meg az azt követő ellenfelünket, a sereghajtó Neptunt, de számunkra kötelező velük szemben megszerezni mind a négy pontot, hogy aztán kellő önbizalommal fogadhassuk az Eger együttesét – magyarázta Gyöngyösi András, a Szeged mestere. – Az OSC-Kaposvár ellen végig koncentrált játékot várok a fiúktól, elsődleges feladat, hogy minél kevesebb gólt kapjunk. A keretünk létszáma kissé megcsappant, Tóth Lacira sérülés miatt nem számíthatok, de az ifjúsági gárdával az Egyesült Államokba utazott Vincze Zsombor és Szabó Zoltán is kihagyja az összecsapást.

Nem sokon múlt, hogy elmaradjon az Eger–Legrand-Szentesi VK találkozó. A Kurca-partiaknál ugyanis betegséghullám söpört végig.
– Németh Dániel hörghuruttal szenved, Torday Árpád mellhártyagyulladással küszködik, míg Horváth Tamásnak a homlokürege gyulladt be – sorolta a maródiakat Berki András, a Szentes edzője. – És ne feledkezzünk meg a Vasas ellen szemsérülést szenvedett Vígh Róbertről sem. Bekkünket már kiengedték a vásárhelyi Erzsébet-kórházból, azóta már kilátogatott az edzésünkre is. A héten még pihen, aztán a jövő hétfői kontroll után elkezdheti a szárazföldi gyakorlásokat, majd egy hétre rá óvatosan a vízbe is merészkedhet. A hadra fogható játékosokkal összedugtuk a fejünket, és úgy döntöttünk, nem halasztjuk el a meccset, pedig akár nagyobb különbségű vereségbe is belefuthatunk.