Bemutatkoztak a Centrum párt megyei jelöltjei

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-08 |

Nem köt választási szövetséget a két nagy párttal és nem működik együtt szélsőséges pártokkal a Centrum – mondta Kupa Mihály Szegeden. A pártelnök tegnap bemutatta a megyei jelölteket is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Páger Istvánné, Kocsis Ernő, Pászti Ágnes, Kupa Mihály, Gyovai Tiborné Dezső Ibolya, Kiss József Géza, Piti János és Fazekasné Demeter Éva. Fotó: Schmidt Andrea
A Centrum párt megyei országgyűlési képviselő jelöltjeit tegnap Kupa Mihály pártelnök mutatta be Szegeden. Kupa elmondta: a Centrum a két legnagyobb párttal nem köt választási szövetséget és nem hajlandó együttműködni szélsőséges pártokkal sem. Civil szervezetekkel viszont elképzelhetőnek tartják az együttműködést. A Centrum programjában az egészség, a tudás és a megélhetés fontosságát hangsúlyozza. Szlogenjük: „témaváltás, stílusváltás, elitváltás".

Az egyes választókerületben a párt jelöltje Pászti Ágnes ügyvéd, önkormányzati képviselő, a Centrum frakcióvezetője. Elsősorban szakpolitikusnak tartja magát, szívügye az oktatás, az egészségügy és a kultúra. A kettes körzetben Kiss József Géza, a Szegedi Tudományegyetem kutatója, oktatója indul. Célja, hogy Szeged mint egyetemi város régióközponttá váljon, itt új munkahelyek teremtődjenek.
A hármas körzet jelöltje, Piti János Szeged érdekében azért lobbizna, hogy minél több befektetőt, vállalkozót vonzzon a város. Páger Istvánné természetgyógyász, a négyes körzet jelöltje az élet jobb minőségére, az egészség megőrzésére helyezi a hangsúlyt. Korábban a zöldeket támogatta, ahogy Fazekasné Demeter Erika, az ötös körzet jelöltje is. Ő többek között a környezetvédelmet, a biokultúrát szeretné népszerűsíteni.
A hatos körzetben Gyovai Tiborné Dezső Ibolya általános iskolai tanár indul. Célja a kistelepülésen élők, a civil szervezetek segítése. A hetes körzetben a Centrum jelöltje Kocsis Ernő, a makói kórház szülész-nőgyógyásza. Ő az egészségügy problémáit emelte ki: az orvoshiányt, a szakma elöregedését. Hangsúlyozta: a makói kórház jól felszerelt, remek orvosokkal ellátott intézmény, mégis a megszűnés fenyegeti.