Háztűznéző – meccstől meccsig

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-07 |

Az elmúlt héten öt csapatnak voltak bajnoki, illetve kupakötelezettségei. A HNKC, a Szeviép és a Legrand-Szentes vereséget szenvedett (utóbbi kettőt is), a Szeged Beton egy-egy győzelmet és döntetlent könyvelhetett el, míg a Ferroép tekései az MK-ban nyertek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az elmúlt héten öt csapatnak voltak bajnoki, illetve kupakötelezettségei. A HNKC, a Szeviép és a Legrand-Szentes vereséget szenvedett (utóbbi kettőt is), a Szeged Beton egy-egy győzelmet és döntetlent könyvelhetett el, míg a Ferroép tekései az MK-ban nyertek. Lehet majd javítani: a vásárhelyi kézilabdásokra szerdán Magyar Kupa-mérkőzés vár, és pénteken, Solymáron, már a Pick is megkezdi 2006-os menetelését. A szegedi női kosarasok vasárnap a Szolnokot fogadják az újszegedi sportcsarnokban.

HNKC SE

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata a legutóbbi fordulóban is kiadós vereséget szenvedett, ezúttal az EHF-kupa címvédője, a Cornexi-Alcoa bizonyult jobbnak 33–23-ra. A „szegény embert még az ág is húzza" alapon a találkozó 44. percében Mucsi bokasérülést szenvedett, de valószínűleg holnap, 18 órakor a Vasas elleni Fáy utcai Magyar-kupa nyolcaddöntőn már pályára léphet. Siposra nem számíthat Buday Ferenc vezetőedző. Bajnokit legközelebb február 24-én Békéscsabán játszanak a kék-sárgák.

Pick Szeged

A szegedi férfi kézilabdások közül Lendvay, Szente és Ilyés a magyar; Krivokapics, Andjelkovics és Djurkovics pedig a szerbia-montenegrói válogatottat erősítette a Svájcban rendezett Európa-bajnokságon. Előbbi nemzeti együttes a 13., utóbbi pedig a 9. helyen zárta a kontinensviadalt. A Pick pénteken Solymáron már bajnokit – idén az elsőt – játszik a Hargita ellen, az esélyek egyértelműen a Kovács-legénység mellett szólnak.

Szeviép-Szeged

A Tisza-parti női kosárlabdások, Zseljko Dokics edző tanítványai 76–55-ös vereséget szenvedtek a Zala Volán vendégeként. A Szeviép vasárnap (kezdés: 17 órakor) az újszegedi sportcsarnokban javíthat a Szolnok ellen, melytől idegenben nem várt vereséget szenvedett. Van ok a visszavágásra, s erre minden esély megvan. Török az arcára kapott ütést és Mészáros térde is rakoncátlankodik, de valószínűleg mindketten ott lehetnek a kezdőben.

Legrand-Szentesi VK

Az OB I-ben 10. helyen álló Berki András tanítványai a sorsolás szeszélye folytán egymást követő három fordulóban az első három helyezettel játszott, illetve játszik. A Vasas ellen pompásan helytálltak (6–7), de a Domino már túl nagy falat volt (3–14). Szombaton a remek formát mutató Egerhez látogatnak – az esélytelenek nyugalmával. A szemsérülést szenvedett Vígh nélkül az igazán fontos meccseket február 25-én és 26-án, az OSC és a BVSC ellen vívják.

Hungerit-Szentesi VK

A szentesi női pólósok már nagyon várják, hogy folytatódjon a bajnokság. Erre majd csak február 25-én kerül sor. Addig még be akarnak iktatni programjukba egy kétnapos becseji túrát. Az elmúlt héten Döme Nórának volt jelenése a válogatott edzésén, szerdán pedig Tóth Andreát, Győri Esztert, Molnár Anettet és Sipos Editet szemrevételezi az újdonsült szövetségi kapitány, Szilágyi Péter.

Szeged Beton VE

A gárda háza táján jónak értékelik a Fradi legyőzését és az Újpest elleni döntetlent. A tabella negyedik helyén álló – de onnan feljebb igyekvő – Gyöngyösi-tanítványok szombaton (17 óra) az OSC-Kaposvárt látják vendégül, ezt követően pedig a nemzetközi kupacsaták miatti kéthetes szünet után előbb a Neptunt (február 25.), majd vérbeli rangadón az Egert (február 26.) fogadják. Hat pont megszerzése az előirányzott terv.

Ferroép-Szeged

A Ferroép-Szeged szuperligás férfi tekései az elmúlt héten Magyar Kupa területi döntőn 15:1-re verték a Gyulát. Szombaton és vasárnap területi egyéni bajnokságon kell bizonyítaniuk Kaszás Zoltán edző tanítványainak, az eseményt az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendezik meg. A bajnokság jó főpróbája lesz az Eszék elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésének.

Floratom-Szeged AC
A mögöttünk hagyott héten nem volt bajnoki feladata a Floratom-Szeged AC asztaliteniszezőinek, akik legutóbb Zsámbékon álltak asztalhoz és 10:6-ra nyertek. Szombaton 10 órakor azzal a Celldömölkkel meccselnek Kristonék a Móricz-teremben, akikkel idegenben 9:9-es döntetlent értek el.