A Domino könnyedén gyűjtötte be a két pontot Szentesen
Mészáros nem volt pontos

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-02-06 |

A férfi vízilabda OB I 12. fordulójában a Szeged Beton VE együttese nem bírt idegenben az Újpest csapatával, 11–11-es döntetlent játszottak. A Legrand-Szentesi VK-nak hazai medencében sem volt esélye a címvédő Domino-BHSE-vel szemben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Újpest–Szeged Beton VE 11–11 (2–3, 1–2, 4–4, 4–2)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd-uszoda, 300 néző. Vezette: Juhász Gy., Vojvoda.
Újpest: Pelle – KOVÁCS R. 6, DÁVID 2, Varga T. 1, Regős 1, Suti 1, Gergely. Csere: Máthé, Zoufal, Somogyi, Benczúr. Edző: Petrovics Mátyás.
Szeged: Barát – Mészáros 1, Kádár, Komlósi 1, VUKANICS 4, HOSNYÁNSZKY 2, LEHMANN 2. Csere: Varga P., Molnár P., Éles 1. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 12/8. Ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.

A mindkét csapatnak létfontosságú találkozót a vendégek kezdték jobban, a 2. perc végén Hosnyánszky iszonyatos erejű bombája vágódott Pelle kapujába. Az utóbbi napok házi botrányai következtében a hazaiak idegesek voltak, az első négy kapura lövési kísérletük mind célt tévesztett. Az ötödik viszont (Varga T.) beakadt, igaz, ezt megelőzte Hosnyánszky elrontott büntetője. Azonban nem sokáig szomorkodtak a vendégek, két percen belül két fórt is értékesítve – előbb Vukanics, utána pedig Komlósi talált be – kicsit megugrottak. Kovács R. szépítése után a második játékrész is szegedi góllal indult, mégsem akart számottevő különbség kialakulni, ugyanis a lövések pontosságával mindkét oldalon akadtak problémák. Az újpestiekében több, 3–5. Ezekben a percekben a szegediek végtelenül taktikusan, fegyelmezetten pólóztak, egymás után két fórt is magas szinten hatástalanítottak.

Egy emberként ugrott talpra a szegedi kispad, amikor a fordulás után Mészáros akcióból a bal sarokba vágta a labdát. Kovács R. válasza sem késett sokat, de bánta a fene, hiszen Vukanics káprázatos hat percet produkált a negyed végéig. Mesterhármasának köszönhetően 9–7-es szegedi vezetéssel kezdődött a záró felvonás. „Gyerekek, kell a győzelem!" – indította útjára az utolsó 8 perc előtt övéit Gyöngyösi edző.

A másik oldalon Petrovics is űzte-hajtotta tanítványait, méghozzá olyan sikeresen, hogy a negyed felénél már a liláknál volt az előny, 10–9. Éles ugyan visszahozta a szegediek győzelmi reményét (10–10), de érezhető volt, hogy a harmadik negyeddel kipontozódott Hosnyánszky nélkül más a Beton, mint vele. Varga P. előnyben hibázott, a másik oldalon viszont Dávid keze nem remegett, akárcsak Lehmanné, 11–11. Negyven másodperccel a találkozó vége előtt a Beton lendülhetett támadásba, megvolt az esély a két pont megszerzésére, de az utolsó pillanatokban az üresen tátongó kapuval szemben álló Mészáros kiejtette a kezéből a labdát...

Gyöngyösi András: – Igazságosnak érzem a döntetlent, mert nem úgy ment a védekezés, mint a Fradi ellen. Mégis úgy gondolom, hogy a dupla fordulót pozitívan zártuk, a három ponttal elégedett lehetek.

Legrand-Szentes–Domino-BHSE 3–14 (0–5, 2–3, 1–3, 0–3)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 400 néző. Vezette: Kenéz, Petik.
Szentes: Horváth T. – SZABÓ N. 3, Torday, Németh D., Juhász Zs., Plézer, Józsa. Csere: Gábor, Papp, Döbrössy, Szabó T., Jaksa. Edző: Berki András.
Domino: GERGELY – Fodor 1, DR. KISS G. 4, BENEDEK 2, DR. MOLNÁR T. 3, Vári 2, Biros 1. Csere: Györke (kapus), Szabó B., Kovács O., Tóth M., Bárány, Paján, Hárai 1. Edző: Kovács István.
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 10/6. Ötméteresből: 1/1, ill. –.

Egy nappal korábban a Vasas csak egyetlen góllal múlta felül a Szentest, valószínűleg emiatt nem bízott semmit a véletlenre a címvédő Domino. Ez sportnyelvre fordítva annyit jelentett, hogy a legerősebb összeállításában kezdte a találkozót; a kezdő hetesébe kizárólag olimpiai bajnok került. Ez pedig túl nagy falatnak bizonyult az előző napi hatalmas vízi ütközettől elfáradt fiatal szentesi gárdának. A gólgyártást az elnyűhetetlen Benedek kezdte, majd szépen sorjában követték őt szintén világklasszis társai. A mérkőzés végére gyorsan pontot tett a Honvéd, a keménység határát túllépő heveskedésnek pedig a Kenéz, Petik játékvezetői duó: hazai részről Gábort a 6., míg az ellenből az exszegedi Fodort a 16. percben állították ki ütésért végleg cserével.

Példásan jártak el, nem úgy mint a Dodog, Madarasi páros, amely pénteken elnézte a vérfürdőt a Vasas elleni találkozón. Szerencsére az európai klubranglistán második helyen álló telefonosok elleni csata lényegesen sportszerűbb keretek között zajlott, igaz, izgalmakban sem bővelkedett túlságosan. Ezúttal nem volt esélyük Plézeréknek Birosékkal szemben, akik most is igazolták, miért tartják őket a földkerekség egyik legprímább együttesének. Egyedül az előző napi sérülésével dacoló Szabó N. nőtt fel a klasszisokhoz, de ez is csak arra volt ezúttal elegendő, hogy a hozzáértő szentesi publikum hazai góloknak is örvendezhessen.

Berki András: – Ez a reális különbség a két csapat között. A Honvéd Európa egyik, ha nem a legjobb csapata. Túl sokat vett ki belőlünk a pénteki mérkőzés.


Nem bírtak velük

A Vasas játékosai rendesen ellátták Szabó Nándor baját, mégis úgy gondolta, ott a helye a vízben a Honvéd ellen. Mindent megtett csapata jó szereplése érdekében: szerzett gólt akcióból, előnyből, büntetőből, kiállításokat harcolt ki – a Szentes legjobbja volt.
A Szeged Beton legjobbjának a szerb center, Nenad Vukanics bizonyult. Gyöngyösi András vezetőedző kénytelen volt nélkülözni Tóth Lászlót, így a légiósnak egyedül kellett megoldania a Beton centerjátékát. Nem rajta múlott a győzelem. 



Továbbá:
Nem várt vereséget szenvedett a Szeviép-Szeged
A Szeged a Ferencváros mumusa
Dózsások Vajda Attila nyomában
Burány Angliáról álmodik
A vb résztvevői közül néhány már betlizett