Mától újra jár a fábiáni kisegítő járat
Reggelente százötvenen reszketnek a megállóban

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-26 | Blahó Gabriella

Hétfőn és kedden sok diák nem fért föl a Fábiánsebestyénből induló reggeli autóbuszra, a mentesítő járat pedig nem indult, ezért többen is sokáig fagyoskodtak a megállóban, és elkéstek az iskolából. Lapunkat felháborodott szülők értesítették. A Tisza Volán ígéri: mától újraindítja a kisegítő járatot. Az a busz a hideg miatt nem indult, de megjavították.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szentesről a faluba induló buszokon már nincs tömeg, s a Volán igéri: ma reggeltől, a faluban sem marad le senki. Fotó: Tésik Attila
A környékbeli településeken lakó gyerekeknek már kora hajnalban el kell indulniuk a városi középiskolákba, hogy időben odaérjenek. Fábiánsebestyénből vonattal is el lehet jutni Szentesre, mégis a legtöbben a gyors és kényelmes buszt választják. A falu közepén lévő megállóból induló tanulók egy része az elmúlt napokban nem tudott eljutni az iskolába, mert kimaradt a kisegítő járat.

A hat óra húszkor induló, százszemélyes jármű eredetileg Nagyszénásról érkezik a központba. Sokáig rendelkezésre állt a pótbusz, amire a lemaradtak felfértek, ám az elmúlt napokban hiába vártak rá a gyerekek. A fábiánsebestyéni Kajtár Sándorné azzal kereste meg a szerkesztőségünket, hogy a Csongrádra járó középiskolás fia a napokban többször elkésett az első óráról a busz miatt. Ahhoz, hogy a Körös-toroki városba eljusson, Szentesen még át kell szállnia. A késés miatt utóbb kapott a fiú igazolást a Volántól, ám ez sovány vigasz – fogalmazott az anya.

Mészáros Zoltántól, a Tisza Volán Rt. szentesi kirendeltségének vezetőjétől megtudtuk, hogy kisegítő járatot a hideg idő miatt nem tudták elindítani. A Volán járgányai közül néhány javításra szorult a napokban, épp a mínuszok miatt. A buszokat viszont mától újra az utazóközönség szolgálatába állítják, és igyekeznek elkerülni a hasonló fennakadásokat.

Mint mondta, a Szentestől keletre eső vonalak menetrendjét a közeljövőben át kell gondolni, hiszen a hat óra negyvenkor Árpádhalomról érkező és a Fábiánsebestyénből induló buszon is elég sokan vannak. Érdekes – jegyezte meg Mészáros Zoltán –, hogy az utasok előnyben részesítik az autóbuszt, miközben a megállótól éppen egy karnyújtásnyira van a vasútállomás Fábiánon.