Megyei esélyek a továbbjutásra

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-18 |

A futsal Magyar Kupában a negyeddöntők első mérkőzését játszották a csapatok. A Szentes idegenben nyert, míg az Első Beton Szeged csak kétgólos hátrányba került a visszavágóra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gödöllő–Első Beton Szeged 7–5 (3–1)
Első Beton: Tihanyi – Németh, Brinszky, Puskás, Szentágotai. Cserék: Kovács, K. Tóth, Fekete, Balogh, Tóth A., Rácz. Edző: Szabó Zsolt.
Szegedi gólszerzők: Brinzsky 2, Puskás, K. Tóth, Kovács.

Halász kapus térdsérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, így Tihanyi került a ketrec elé. A Beton óvatosan kezdte az MK-meccset, hiszen a bajnokságban 8–0-ra kaptak ki Gödöllőn. Az első játékrész végére felbátorodtak a Tisza-partiak, 3–0 után 3–2-re kapaszkodtak fel. A második húsz percben is jól küzdöttek Szabó Zsolt fiai, nem engedték meglépni az NB I-ben második helyen álló hazaiakat. A hajrát is jól bírták a zöld-feketék, így végül szoros csatában 7–5-ös vereséget szenvedtek, eséllyel várhatják a hétfői szegedi visszavágót.

Miskolc–Legrand-Szentes 4–5 (3–4)
Szentes: Varga A. – Szabó Á., Szarvas, Geleta, Keller. Csere: Koncz, Varga Zs., Dékány, Jerney. Játékos-edző: Koncz Zsolt.
A szentesi gólszerzők: Geleta (3), Koncz, Keller.

Az esélyeknek megfelelően végig magabiztosan vezetett a vendég együttes. A Legrand előnye az utolsó percben még kétgólos volt, ám ekkor a hazai gárda megszerezte negyedik találatát is. A fiatal szentesi kapus, Varga András kiválóan oldotta meg feladatát, a Csongrád megyeiek pedig az egytalálatos előny birtokában nyugodtan várhatják a visszavágót. A szentesiek egyébként a Gödöllő mellett megpályázták a Magyar Kupa-finálé megrendezését.
További eredmények: Universitas Szeged–Cső Montage 2–11, Aramis–Siklós 11–5.


Gólvágók

A két megyei futsalgárdában a legeredményesebb játékos egyaránt támadó lett. Az Első Betonban Brinszky Adrián vágott kettőt a továbbjutás szempontjából biztató gödöllői vereség alkalmával, míg a Szentes együtteséből Geleta Szabolcs még ennél is jobbat produkált: három gólja mellett futotta egy gólpasszra is. A remények beigazolódnak, a két csatár vezetésével akár mindkét megyei gárda bejuthat a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.