A zugban élő Dócziék panasza
Felülvizsgálják a közlekedést a szentesi kerékpársávnál

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-13 | Balázsi Irén

Korláttal zárták el a járműforgalom elől a Vásárhelyi út páros oldalán lévő zug egyik oldalát. Sérelmesnek találja ezt az ott lakó néhány család, mert szerintük balesetveszélyes lett a közlekedés. A városháza illetékese azt nyilatkozta: még nem zárult le az útszakasz felülvizsgálata, amelyet a rendőrséggel együtt folytatnak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Dóczi Antal szerint nagyon rossz a kilátás, amikor a főútra kanyarodnak. Fotó: Tésik Attila
Beadványt juttatott el a szentesi polgármesteri hivatal műszaki osztályára a Vásárhelyi út 48. szám alatt élő Dóczi Antal két szomszédjával, Ádám Lajossal és Baranyi Lászlóval. A zugban lakó családok azt sérelmezik, hogy korlátot raktak a sarki ház oldalához. Elmondásuk szerint az amúgy is keskeny szakaszon ezzel tovább nehezítették az ottani lakosok ki- és bejutását. Dóczi Antal azt állította: őt majdnem elütötte a Vásárhelyi útról a nemrégiben kialakított kerékpársávon keresztül nagy sebességgel bekanyarodó autó. Pedig csak gyalog akart átmenni az utca másik oldalán lévő boltba. De gépkocsival még keservesebb kijutni a főútra, mert ha a kerékpárosok sávjánál autók parkolnak, akkor nem lehet belátni a területet. Dóczi Antal úgy véli: a sarki ház előtti növények is takarják a kilátást.

A szomszédja, Ádám Lajos szerint is leszűkítették a korláttal a mozgásterüket. Amíg nem voltak ott az oszlopok, ők addig sem hajtottak fel a sarokház oldalánál a járdára kocsival. A karók viszont akadályozzák a járókelőket abban, hogy a járdán tolják a kerékpárjukat. Ádám Lajos kíváncsi arra, ki engedélyezte a korlát felállítását a zugban. Elmondása szerint, ha a másik sarkon lévő boltba érkező vevők előttük parkolnak, ők nem tudnak kihajtani a saját portájukról. A vásárlók pedig azért hajtanak be oda, mert amióta a Vásárhelyi úton felfestették a kerékpársávot, félnek, hogy megrongálják az autójukat, amíg ők vásárolnak. A lakók tudomása szerint az illetékesek kötelezték a sarki ingatlan tulajdonosát, hogy háza elől szedesse ki a kilátást akadályozó fákat. A városi főkertész, Baloghné Berezvai Csilla lapunk érdeklődésére elmondta: erről a konkrét esetről nem tud, pedig az ilyen ügyeknek hozzá kell befutniuk. Ha jelentették volna a lakók a problémájukat, akkor megnézte volna a helyszínt.

A polgármesteri hivatal műszaki osztályának főtanácsosa, Cseuz Csaba szerint azonban nem a növények nehezíthetik a kilátást, hanem esetleg a sarki közvilágítási oszlopok. A korlát elhelyezését pedig a műszaki osztály engedélyezte a sarokház tulajdonosának kérésére. Az illetőnek ugyanis az volt a gondja, hogy gépjárművek parkoltak az épületnél. Annak és a felújított járdának a védelmében rakta oda a karókat a városellátó intézmény. A főtanácsos lapunknak azt nyilatkozta: a lakók beadványa nyomán indították meg az útszakasz felülvizsgálatát. Ennek befejeztével tájékoztatják majd az ügyben érintett lakosokat.


Továbbá:
Szentesen a boltok többségében nem érződik az áfa változása
Fel kell újítani mindkét sportmedencét Szentesen
Találgatják, mikor nyílik a Tesco
Száz éve változatlan a tempó
Tesco-járat indul Szentesen is