Verték, rugdosták, majd felgyújtották áldozatukat
A férfi 100 százalékos rokkant lett

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-11 |

Az ítéletet súlyosbítva, a táblabíróság 5-5 év börtönbüntetéssel sújtotta idősebb és ifjabb Dudás Mihályt, akik Szentesen egy kocsmai italozás után rátámadtak egy férfira, akit ütlegeltek, rugdostak, majd a ruháját is meggyújtották.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A vádlottak 2003. december 12-én este 8 óra körül bementek a szentesi Jómadár sörözőbe, ahol mindketten nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Italozás közben az I. rendű vádlott észrevette, hogy a sörözőben tartózkodik N. Lajos sértett. Ekkor a vádlottak odaléptek a sértetthez, s az I. rendű vádlott azt követelte, hogy a sértett adja meg azt a 4 ezer forintot, amivel 2003 januárja óta tartozik neki.

Miután az I. rendű vádlott felszólításának a sértett nem tett eleget a vádlottak visszaültek a helyükre, és tovább ittak. Időközben a sértett is nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, s éjfél körül erősen leittasodva távozott a záráshoz készülődő sörözőből. A vádlottak ekkor úgy döntöttek, hogy követik N. Lajost, majd megpróbálják a tartozásának megadására kényszeríteni. Utol is érték a sértettet, akkor egyikőjük az ittas férfit leütötte, majd mindketten ütni, rugdosni kezdték. A két támadó közül az egyik - személye az eljárás során nem derült ki - a nála lévő palackból benzint locsolt a sértett nadrágjára, majd azt öngyújtóval meggyújtotta. A lángra kapott nadrág kb. 10 másodpercig égett, ez idő alatt a vádlottak a sértettet rugdosták.

Amikor a vádlottak belátták, hogy hpénzüket nem kapják meg, a bántalmazással felhagytak, s egyikőjük a sértett nadrágját lábával oltani kezdte. Időközben rendőrök érkeztek a helyszínre, akik lehúzták a sértettről a parázsló nadrágot, s elfogták a menekülni próbáló vádlottakat. A bántalmazás következtében N. Lajos olyan súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett hogy 100 százalékos rokkantságot állapítottak meg nála.

Társtettességben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, társtettességben elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletében és társtettességben elkövetett lopás bűntettében találta bűnösnek találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság id. Dudás Mihály 49 éves szentesi lakos I. rendű vádlottat, ezért 3 év 8 hónapi börtönre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlástól. Az ügy II. rendű vádlottja, ifj. Dudás Mihály 25 éves szentesi lakos társtettességben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettéért és társtettességben elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletéért az I. rendű vádlottéval megegyező büntetésben részesült. Az ügyész az ítélet súlyosbításáért fellebbezett, az I. rendű vádlott és védője enyhítés érdekében, a II. rendű vádlott és védője elsődlegesen az önbíráskodás alóli felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést. Az ítélet jogerős.
Forrás: Objektív hírügynökség


Továbbá:
A nagyapja segítségével szúrta meg iskolatársát
Meggyulladt egy 4 éves kisfiú Kékcsén
Kamionnyi LCD televíziókészüléket loptak
Ittas ámokfutót füleltek le Veszprémben
Elfogták a 18 éves késes rablót