Futsal: kupameccsel hangolnak
A bajnokság csak februárban folytatódik

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-09 | Mádi József

Mindkét megyei futsalcsapat egyszerre, az elmúlt hét csütörtökön kezdte meg a felkészülést az új idényre. A februári bajnoki folytatás előtt a Legrand-Szentes és az Első Beton Szeged is a Magyar Kupa negyeddöntőjében érdekelt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A korábbi évekkel ellentétben a futsal NB I nem az év első hónapjában, hanem csak február 13-án folytatódik. Ám a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutott gárdáknak már január 16-án lesz feladatuk. És szerencsére Csongrád megyéből a két első osztályú csapaton, a Legrand-Szentesen és az Első Betonon kívül még egy NB II-es alakulat, az Universitas Szeged is érdekelt a negyeddöntőben.

– Az elmúlt hét csütörtökön kezdtük meg, illetve folytattuk az ünnepek miatt félbehagyott munkát – nyilatkozta Szabó Zsolt, a szegedi Első Beton trénere. – A héten pedig mindennap edzünk, sőt lesz olyan, amikor naponta kétszer. Nem ártana, ha lenne még egy-két hét szünetünk, de azért a játékosok a Kék Mókus-kupa megnyerése révén feltöltődve és jókedvvel vágtak neki a feladatoknak. Nincs könnyű dolgunk az MK-ban, hiszen a kiváló képességű Csömör búcsúztatása után újabb bajnokesélyes, a Gödöllő az ellenfelünk. Szerencse, hogy idegenben kezdjük a párharcot. Csúri egyelőre még nem edz, a külső talpéle fáj, Mahler azonban újra a csapat rendelkezésére áll.

Otthon erősek

Egyértelmű, hogy mindkét megyei NB I-es futsalgárda a hazai pályán elért eredményeinek köszönheti jó szereplését. A Legrand-Szentes például öt szentesi meccsből négyet nyert, és csak egyszer ikszelt, így ebben az összevetésben harmadik. Az Első Beton Szegeden ötször játszott, a Berettyújfaluval ikszelt, míg a Szentes nyert, további három ellenfél viszont kikapott. A szegediek itt hatodikok.
Érdekes statisztika a félidei eredményeké: ebben az összevetésben a Legrand még előrébb áll, pontosítva második, hiszen a tizenegy meccséből héten a szünetben vezetett.

Az Első Beton álma a bajnokságban a négybe kerülés, de Szabó Zsolt a 4–6. hely elérését tartja reálisnak. A másik megyei NB I-es gárda, a Legrand-Szentes valamivel könnyebb helyzetben van: a Kurca-partiak ugyanis az NB I-ben jelenleg a harmadik helyen állnak, ráadásul az MK-ban is könnyebb ágon vannak.

– Mi is csütörtökön edzettünk először – utalt arra a szentesiek játékos-edzője, Koncz Zsolt, hogy a szegediekhez hasonló időpontban kezdték el a mozgást –, és valóban szerencsénk volt a sorsoláskor, mert elkerültük a „nagyokat". Fortuna azt a Miskolcot sodorta az utunkba, amely ellen egyértelműen esélyesek vagyunk. Tavaly már bejutottunk a kupa elődöntőjébe, ahol a Cső-Montage összesítésben egyetlen góllal bizonyult jobbnak. A két kupameccs kiváló alapot jelent majd a tavaszi szezonra, amelyben a saját kezünkben van a sorsunk. Hétszer játszunk hazai pályán, és csak négyszer idegenben. Nagy álom lenne a rájátszásba, a bajnoki elődöntőbe kerülés – tette még hozzá Koncz.

A két NB I-es gárda idegenben játssza az első MK-negyeddöntőt, míg az Universitas Szeged január 16-án az újszegedi sportcsarnokban fogadja a Cső-Montage-t.