Nagyvárosiasodik, gyarapodik Szentes
Százmilliós beruházás kezdődik a városközpontban

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-06 | Balázsi Irén

Több mint százmillió forintból sétálóutcát és parkolókat alakítanak ki Szentesen, továbbá újabb zöldfelületekkel is gyarapodik a város. Folytatódik tehát a központ rehabilitációja, amelyet a megyei területfejlesztési tanács is támogat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Márciusban nyílik a sport- és szórakoztató-központ. Fotó: Tésik Attila
Az átadás előtt álló Chicago Bowling Pub emeleti helyiségében tartottak tegnap tájékoztatót a szentesi önkormányzat illetékesei a város központi részeinek korszerűsítéséről. A Nagy Ferenc utca és a Szent Miklós tér találkozásánál lévő sport- és szórakoztatócentrum máris egyik ékessége ennek a frekventált területnek. Az elegáns létesítmény előreláthatólag márciusban nyílik, a tulajdonosa, Kertész Péter megköszönte Szirbik Imre polgármesternek és Juhász Márta főépítésznek, hogy támogatta elképzelése megvalósítását. Elhangzott: Magyarországon még nincs a szentesihez hasonló automata bowlingpálya, az építők szerint Berlinben tavaly adtak át ehhez foghatót. A biliárdszobát és éttermet is magában foglaló létesítményben eleinte húsz szentesi és város környéki településen lakó személyt foglalkoztat majd Kertész Péter.

A Nagy Ferenc utca hamarosan díszburkolatot kap. Fotó: Tésik Attila
Az elegáns épület közelében folytatódik hamarosan a városközpont rehabilitációja. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a főteret már korábban korszerűsítették, még ebben a hónapban megnyílik a felújított volt vármegyeháza, lezárult a református nagytemplom és a Kiss Bálint utca rendbehozatalára kiírt közbeszerzési pályázat is.

Ebbe a sorba illik a mostani, százmillió forintot meghaladó beruházás, amelyet a megyei területfejlesztési tanács is támogat. Szirbik Imre elmondása szerint a projekt egyik eleme a Nagy Ferenc utca sétálóutcává történő kialakítása, amelyre régóta várnak már a szentesiek. Juhász Márta és Baloghné Berezvai Csilla főkertész arról tájékoztatott, hogy a Nagy Ferenc utca díszburkolatot kap, és ott virágtartókban helyeznek majd el növényeket. Ha elkészülnek a munkával, oda csak az áruszállító járművek hajthatnak be olyan időszakban, amikor nem zavarják a gyalogosok közlekedését. A környezetbe illően átépítik a Szent Miklós teret, valamint felújítják a Horváth Mihály és a Jövendőt utcát, ahol parkolókat alakítanak ki. Az útburkolatot egészen a Rákóczi utcáig építik át, így a Kossuth utcával párhuzamosan valójában egy új főutcája lesz Szentesnek. Ezen elképzelések többsége az év első felében valósul meg.


Továbbá:
Egymillió forintos vízdíj Fábiánon
Az új év első csongrádi babája, Levente Szentesen született
Egészségügyi intézményekben csak az udvaron lehet füstölni