Békésen ünnepelték az újesztendőt a megyében
Tűzijátékok sora köszöntötte 2006-ot

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-01-02 |

Békésen telt a szilveszter a megye városaiban. A Szentes főterén összegyűlt tömegnek igazi látványosságban volt része: a tűzijáték immár elmaradhatatlan az új év köszöntésekor. Makón pedig habfürdőben úszva várták a 2006-os esztendőt a strand vendégei.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az ünnephez méltó módon, békésen és nagyon vidáman köszöntötték a 2006-os esztendőt a szentesiek a város főterén. Tizenhét perccel éjfél előtt kezdődött a hangos zene – pontban éjfélkor ütött az óra, és elhangzott a Himnusz. A városlakók a közös ünneplésre nem hoztak a Kossuth térre petárdákat, helyette kisebb tűzijátékokkal és csillagszórókkal érkeztek. Szirbik Imre polgármester kívánt sikereket, boldog új esztendőt a közel kétezer fős hallgatóságának. A református templom oldalának tövéből, a térről és a templom tornyából kilőtt tűzijátékokat legalább húsz percen át lehetett csodálni – pezsgett a pezsgő, szabad utat kapott a mókázás és a jókívánságok áradata. A város szórakozóhelyein zárt körben és persze az otthonokban is sokfelé hajnalig tartott a mulatság – tegnap már az utcák rendezett, hétköznapi arcukat mutatták.

Jól mulattak a csongrádiak is szilveszter éjszakáján. A művelődési központ díszterme is megtelt vendégekkel, de a város szórakozóhelyeinek látogatottságára sem lehetett panasz. Az utcán vagy házibulikban ünneplők kedvükre lőhették az égbe tűzijátékaikat. Nem spórolt a munícióval Lantos Károly sem, aki barátaival, egy kibérelt vendéglőben búcsúztatta az óévet. Fogadalmat nem tett, csak fogadott az Arsenal meccsére. Úgy gondolja, ha bejön a tippje, minden eddiginél jobban kezdődhet az éve.

Makón évtizedes hagyomány az óév pezsgős-habos búcsúztatása. Fotó: Szabó Imre
Idén is közel kétszázan készültek a szilveszteri bulira Makón, a városi termálfürdő kismedencéjében. A városban évtizedes hagyománya van annak, hogy az esztendő utolsó napján közel negyvenfokos meleg vízzel töltik fel a városi termál- és gyógyfürdő legkisebb medencéjét, a pancsolót, ahol kora délutántól pezsgős habfürdőt rendeznek – mondta el nekünk az igazgató, Pőcze Lászlóné. Pezsgőt vagy habfürdőt – esetleg mindkettőt – a vendégek hoztak, a fürdő alkalmazottai pedig finomabbnál finomabb édességekkel és üdítőkkel kínálták meg az érkezőket. Az ötven köbméteres medence vizét már kora délutánra hab borította: különösen a gyerekek pancsoltak lelkesen benne – a felnőttek többsége inkább a parthoz közel leülve beszélgetett, lubickolt. A hangulatról aztán a szegedi Indigó együttes gondoskodott, amelynek koncertje este nyolcig szórakoztatta a fürdő szilveszterezőit.

Látványosan, no és hangosan búcsúztatták az óévet a vásárhelyiek. Már pénteken délután érződött, hallatszott a buli hangulata. Az utcákon a tiltás ellenére itt-ott petárdák durrantak, trombiták harsogtak. Szombatra tovább fokozódott a mulatozási kedv. Akadtak olyanok, akik még ekkor sem döntötték el, hol is köszöntik majd az új esztendőt. Az Andrássy utcán egy középkorú asszony azt ecsetelte, két buliba is meghívták, de még nem tudta, hogy melyiken tegye tiszteletét. Egy fiatal lány pedig arról beszélt, hogy ők inkább otthon maradnak a párjával, mert a szórakozóhelyek által kínált mulatságokat elég drágának találják. Az éjfél közeledtével aztán egyre több tűzijátékot lehetett látni. Az újév beköszöntével pedig egymást érték a hangos és látványos égi jelenségek Vásárhelyen.