Szilveszterkor több a lopás és betörés
Érdemes jobban vigyázni az értékekre

Ajánlja a cikket? A hét 

legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2005-12-30 |

Szentestén és karácsonykor alig történik bűncselekmény, míg szilveszterkor a lopások, betörések száma megemelkedik Szentesen is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az elmúlt évek és a közelmúlt tapasztalatai alapján karácsonykor elvétve történik bűncselekmény. A szentestét a legtöbben családi körben és békésen töltik, ezen a napon nem fordul elő betörés, lopás vagy garázdaság – mondta Tyityán László, a szentesi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A kapitányságra karácsonykor mindössze két bejelentés érkezett az ügyeletre. Egy asszony azért hívta a rendőrséget, mert a férje pofonnal fenyegette meg – mire a rend őrei a helyszínre megérkeztek, helyreállt a családi béke.

Szilveszterkor viszont változik a kép: az alkohol miatt előfordul a garázdaság, az utcai rendzavarás. Azokon a rendezvényeken, ahol nagy a tömeg, érdemes vigyázni az értékekre. Tyityán őrnagy azt tanácsolja, szilveszterkor otthonról csak a személyi igazolványt és annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyit azon az éjszakán el szeretnénk költeni. Az év utolsó napján feltehetően lesz petárdadurrogás is – a rend őrei a lakosság együttműködésében és visszafogott magatartásában bíznak, a petárdázásért ugyanis súlyos büntetés jár.