Hogyan telt az éve?
 Kardos Anikó üzletvezető (38 éves)

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-16 |

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kardos Anikó jövőre is jó forgalomban reménykedik. Fotó: Karnok Csaba
– Rossz volt ez az év – mesélte Szentesen a főtéri büfé üzletvezetője, Kardos Anikó. A városközpontban ugyanis sok helyen működik vendéglátóhely, és más választásuk nem volt, mint a profilváltás. A családi vállalkozás egyébként kényszerűségből tette meg ezt a lépést, aminek eredményeként közismert termékskálát forgalmaz pár hete.
A büfét különben 13 éve nyitották, amikor még kicsik voltak a gyerekeik.

Anikó mezőgazdasági szakközépiskolában érettségizett baromfitenyésztő szakon, és az Árpád-Agrár Rt.-nél dolgozott. Munkarendje azonban olyan volt, hogy gyermekeikkel keveset tudott foglalkozni. Ezért végezte el az üzletvezetői tanfolyamot, s azóta vezeti a büfét. A mostani profilváltásnak tizenhét éves fiuk, Milán és húga, a tizenkét esztendős Fanni nagyon örült. Anikó szerint ez a változtatás is összetartja a családot. Régebben csak odahaza vették ki a részüket a gyerekek a munkából, de most már a büfében is segítenek a szüleiknek.

A következő évtől azt várja Kardos Anikó, hogy a vendégek megkedvelik majd az új termékeket is, és akkor a forgalom is emelkedik. Ezt nagyon szeretné, mert a gépeket még nem kellett kifizetniük, erre fél évet kaptak. Anikó egyébként az idősebbekkel és a fiatalokkal is megtalálja a közös hangot, sokaknak még a nevét is tudja. – Úgy fogadok mindenkit, hogy legközelebb is bejöjjön – mondta. S akkor elégedett, ha a vevőknek olyan terméket tudott adni, aminek örülnek. Az új esztendőtől még azt is várja, hogy egészséget, türelmet és kitartást hozzon.