Hajnalig ünnepelt ötosztálynyi gimnazista diák Szentesen
 Szalagavatósok, kételkedjetek!

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-15 | Blahó Gabriella

Öt osztály érettségizik jövő a tavasszal a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban. A hétvégi szalagavatón a sportcsarnok ünneplő közönsége előtt mutatták meg a fiatalok: szinte felnőttek, és tudnak igazán vidáman mulatni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A keringő volt az est fénypontja. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi Horváth Mihály Gimnázium szalagavatóján hagyomány, hogy az intézmény egy volt diákja üzenetét levél formájában juttatja el a végzősökhöz. Az írást Bácskainé Fazekas Márta igazgató olvasta fel, lényege az volt: „kételkedjetek". A Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese, Badó Attila professzor arra intette a tizennyolc éveseket, óvakodjanak a természetes kérdésekre adott túl egyszerű válaszoktól, hiszen a világ annál sokkal árnyaltabb. A térség országgyűlési képviselője is szót kapott a rendezvényen. Farkas Sándor megfogalmazta: Szentes nem volna város a gimnázium nélkül, s az intézmény sem létezne Szentes nélkül. Szirbik Imre polgármester a hétvégi rendezvényen emlékeztetett arra, hogy ebben az iskolában tanult valaha Gera József, a NASA munkatársa, aki vezérelte azt a holdkompot, amely az első embert szállította a Holdra. Hozzátette: álljon ő példaként a végzős diákok előtt – akiknek sok sikert kívántak a politikusok.

A végzős Kruzslicz Tamás és Kucsov Borisz vidámságot hozott a terembe. Tőlük elhangzott a költőinek tűnő provokatív kérdés: „És tessék mondani, van élet a gimnázium után is?" A negyedikesek a gimitől az utolsó évfolyamban nem egyszer köszönnek el, ez az év nemcsak érettségivel, hanem búcsúzkodó rendezvényekkel telik. Először a szalagavató, később a drámaisok teadélutánja, aztán a bolondballagás, a ballagás és végül az utolsó, valóban laza összejövetel, a vizsga utáni bankett.

Az est fénypontja a keringő volt: a majdnem felnőtt fiatalok a legelegánsabb ruhákban lejtették a táncot, amely valóban pompás látványt nyújtott. A szelleméről és a tanulmányi eredményekről nevezetes iskola bálján a tartalmas ünneplés és a vidámság szerepelt az első helyen, így volt elég alkalom nevetni a szórakoztató műsorokon. A Cirkusz és az Apáca-show című számok mellett különleges egyéni produkciókkal is felléptek a negyedikesek.