Szellemvonat jár Csongrádra
 Kiskunfélegyházán éjszakázhat, aki hisz a tudakozóknak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-14 | Bíró Dániel

Kiskunfélegyházán éjszakázhatnak azok, akik hisznek a MÁV információinak, és Budapestről Csongrádra vagy Szentesre szeretnének utazni a Nyugati pályaudvarról negyed 9-kor induló járattal – a vonathoz ugyanis nincs csatalakozás. A vasárnap óta nem közlekedő járat megszüntetése ellen az utasok levélben tiltakoztak, hiába. A vasúttársaság a járatritkítás mellett döntött, de ezt a tudakozók nem jelzik.
Amikor a MÁV felültet

Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Még ha a tudakozóknál azt is állítják, az utolsó vonat Csongrádra már nem tíz után indul. Fotó: Bíró Dániel
Kellemetlen meglepetés éri azokat, akik friss menetrendkönyv hiányában az interneten vagy a MÁV központi információs telefonszámán tudakolóznak afelől, mikor indul az utolsó vonat Budapestről Csongrádra vagy Szentesre Kiskunfélegyházán át, és még hisznek is a vasúttársaságnak. A MÁV menetrendkeresőjén, a http://www.elvira.hu/ -n  és a központi hívószámon is a Nyugati pályaudvarról 20.15-kor indulót említik utolsóként, holott vasárnap óta nincs félegyházi csatlakozása ennek a járatnak. Akik erről nem tudnak, és felülnek a vonatra, Kiskunfélegyházán ragadhatnak, mert a következő Csongrád felé közlekedő szerelvény csak másnap hajnalban indul.

– Megszüntették a 22.15-ös kiskunfélegyházi járatot, pedig mi több civil panaszos levelét is eljuttattuk az illetékeseknek, de semmilyen visszajelzést nem kaptunk – nyilatkozta Rácz Sándor csongrádi állomásfőnök. A döntés miatt több tucat Gátéren vagy Kiskunfélegyházán délutános műszakban dolgozó helybeli nem tud hazajutni munkahelyéről. Az állomásfőnök hozzátette, a térség országgyűlési képviselője és a polgármester is próbált közbenjárni az érintett utasok ügyében, de a járatritkítás nem kímélte a csongrádiakat. E héttől Budapestről 17.05-kor indul az utolsó vonat, amivel még Csongrádra el lehet jutni. A vasárnap életbe lépett új vasúti menetrend nemcsak a főváros és a két alföldi település között közlekedőket érinti, hanem a Pécs–Dombóvár, vagy Miskolc felől jövőket is. Rácz Sándor megerősítette: ők már jelezték a tudakozók hibás információit a MÁV-nak, a korrigálás azonban eddig elmaradt.

A járatmegszüntetés okairól, az utasok panaszos leveleinek sorsáról, illetve a tudakozóknál tapasztalt anomáliákról érdeklődtünk a vasúttársaságnál, a kommunikációs igazgatóság munkatársa azonban csak mára ígért választ kérdéseinkre.