Jó évet zárt a szentesi kistérség
 A községekben is örülnek a város fejlődésének

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-13 | Balázsi Irén

Az emberi kapcsolatoknak is köszönhető egy térség fejlődése – hangzott el tegnap a Szentes Kistérség Többcélú Társulásának évzáró találkozóján. A községek vezetői rendbe hozott sportöltözőkről, felújított intézményekről, új bérlakásokról számoltak be, a város polgármestere milliárdos beruházásokról, és munkahelyteremtésről szólt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az idén kezdte meg működését a Szentes Kistérség Többcélú Társulása, amelynek elnöke, Szirbik Imre szentesi polgármester a környező hét község vezetőivel partnertalálkozót szervezett. A szegvári polgármester, Szenczi Sándorné az idei beruházások közül a piac felújítását említette, amelyhez a társulás pályázatával is nyertek forrást. Rendbe hozták továbbá a csapadékvízrendszert, és a várossal együttműködve bevezették a szelektív hulladékgyűjtést.

A derekegyházi polgármester, Szabó István azt emelte ki: a településen sikerült forgalomlassító szigeteket és a temetőnél parkolókat építeni, bővítették a sportpálya öltözőjét, megújult a község központja is. A nagymágocsi Czabarka János polgármester a fejlesztések között a szociális szolgáltatóközpont kialakítását és a sportöltöző korszerűsítését említette, míg árpádhalmi kollégája, Froman Róbert a buszmegálló modernizálását. Kollár János eperjesi polgármester nagy dolognak tartja, hogy szociális bérlakások épültek a településen, és sikerült korszerűsíteni az óvodai konyhát is.

Fábiánsebestyén alpolgármestere, Faragó Ferenc az idei fejlesztések között sorolta az utak rendbehozatalát, az óvoda és a mentési központ tetőszerkezetének felújítását, valamint a sporttelepi fejlesztést. Staberecz Ferenc, Nagytőke polgármestere eredménynek tartja, hogy sikerült tiszta ivóvízhez juttatniuk a lakosságot, és modernizálták a község útjait. A szentesi Zsoldos szakközépiskola segítségével pedig rendbe hozzák majd a művelődési házat.

Szentesen jelenleg hét olyan beruházás van folyamatban, amelyek mindegyike közel egymilliárd forintba kerül. A következő évben fejeződik be a Szentes–Csongrád közötti kerékpárút építése. Szirbik Imre a legjobban mégis annak örül, hogy 120 új munkahely is létesült, és a Legrand Rt. szintén tervezi a létszámbővítést.