Új lakások épülnek a szentesi Új utcában
 Jövő októberben fejeződik be a beruházás

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-10 | Blahó Gabriella

Egy ötszintes társasház építését kezdték meg nemrég a szentesi belvárosban. A beruházó tervei szerint huszonnyolc lakás és öt üzlethelyiség lesz a lifttel felszerelt építményben, amelyhez hat garázs is tartozik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Huszonnyolc lakásos társasház épül. Fotó: Blahó Gabriella
A városban összesen négy helyszínen készül magánerőből társasház. Az építkezések a piaci igényekhez igazodva vettek lendületet Szentesen. Az Új utcában – az önkormányzati bérlakások közelében – magánerőből épül most egy huszonnyolc lakásos társasház, melyet a tervek szerint a következő év októberében adnak át a leendő lakóknak.

Az otthonok negyven és száz négyzetméter közötti alapterületűek, a tulajdonosoknak pedig van lehetőségük arra, hogy meghatározzák, a lakáson belül hol képzelik el a válaszfalakat – közölte Balla Zsolt, a beruházó cég vezetője. A négyzetméterenkénti ár 162 és 177 ezer forint között mozog, az üzlethelyiségek esetében az egységnyi alapterületért 250 ezer forintot kérnek. Az ötszintes, lifttel felszerelt építmény különlegességei lesznek a nagyméretű, faltól falig tartó ablakok – mediterrán hangulatot kölcsönözve a háznak. Megtudtuk, a ház külső burkolatára szigetelést vonnak, mely télen a fűtésben megtakarítást, nyáron némi hűst jelent az ott lakóknak. Minden lakáshoz videós kaputelefon tartozik majd, és klímát is be lehet szerelni.