Új fenyőt kapnak Bekéék Szentesen
 Az önkormányzat elnézést kért a családtól

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-06 | Blahó Gabriella

A szentesi önkormányzat nevében elnézést kért a jegyző a Beke családtól, amiért kivágták a fájukat: a család új fenyőt kap. A házaspár megnyugodva várja a karácsonyt, mondván, a város lépése tisztességes és korrekt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A házaspár szerint korrekt a város felajánlása. Fotó: Blahó Gabriella
Tegnap a városházán az önkormányzat nevében Sztantics Csaba jegyző elnézést kért a Beke családtól, amiért a város kertészei magánterületükről kivágták a fenyőfájukat.

A jegyző elmondta lapunknak azt is: a családnak átadnak egy új fenyőfát, s felajánlják, hogy a kivágott fa értékében tavasszal sövényt ültetnek az ingatlan határán a város kertészei.

Sztantics emlékeztetett arra, hogy az előző tavaszon a polgári frakció és a baloldali koalíció kertvárosi képviselői egybehangzóan fogalmazták meg a környéken élők igényét a testületi ülésen: szabad átjárást kérnek az erdőszélen. Ezért kezdte meg a város a Hősök erdeje kapujának kialakítását. Az önkormányzat és az általa megbízott cég nem egészen összehangolt munkája miatt történt az a sajnálatos eset, hogy a fát kivágták.

Beke Csaba és felesége, Zsuzsa úgy érzi, az önkormányzat a fölajánlásával korrekt és tisztességes volt velük szemben, köszönik ezt a hozzáállást. A családfő most azon gondolkodik, hogy a hatméteres ezüstfenyő árából nem sövénytelepítést kér a portája határára, hanem szeretné a pénzt felajánlani a Mátéffy utcai óvodának – játékvásárlásra. A házaspár lélekben megnyugodva várja a karácsonyt.