Állásbörze a szentesi városházán

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-12-06 |

Elsősorban pályakezdő fiatalokat várnak a szentesi városháza dísztermébe, ahol állásbörzét rendeznek szerdán délelőtt 9 órától. A Start-program bevezetésével a kormánynak az a célja, hogy tanulmányaik befejeztével szakmai gyakorlatot is szerezzenek a munkanélküli fiatalok.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Elsősorban pályakezdő fiatalokat várnak a szentesi városháza dísztermébe, ahol állásbörzét rendeznek szerdán délelőtt 9 órától. A Start-program bevezetésével a kormánynak az a célja, hogy tanulmányaik befejeztével szakmai gyakorlatot is szerezzenek a munkanélküli fiatalok. Ennek érdekében központi kedvezményekre számíthatnak azok a cégek, amelyek foglalkoztatják az állástalan fiatalokat.

A szentesi állásbörzén azok vehetnek részt, akiket legalább kilencven napja regisztráltak a munkaügyi központban. Az önkormányzat arra vállalkozott: segítséget nyújt abban, hogy egymásra találjanak a munkaadók és munkavállalók. A helyhatóság mindenesetre felmérést készített arról, hogy a közintézményekben milyen pályakezdők foglalkoztatására lenne igény, míg a munkaügyi kirendeltség elkészítette szakmák szerint a jegyzéket a pályakezdő állástalanokról.