Nagyhegy vízvezetéke
 Eddig a kútról vitték a vizet Szentes városrészében

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-29 | Korom András

Ezentúl vezetékből vehetik a vizet a szentesi Nagyhegyen. Tizenötmillió forintért épült meg a hálózat, melyre tizenkilencen már rá is csatlakoztak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hetven háztulajdonos nyithatja ki hamarosan a csapot. Fotó: Vidovics Ferenc
Szentes legrégebbi városrészében, a középkori települések szerkezetét idéző Nagyhegyen épített vezetékes hálózatot a vízmű. Korábban az itt élők kannákban hordták a vizet otthonaikba az utcai kifolyókról, most azonban életminőségükben alapvető változás történt.

Pályázaton nyert támogatásból, önkormányzati költségvetésből és a Szentesvíz Kft. pénzéből épült meg ezerháromszáz méternyi, 100 milliméter átmérőjű vezeték a Kispatéi út környékén, az építők tizenötmilliót költöttek a beruházásra.

– Hetven ház csatlakozhat a rendszerre, tizenkilenc háztulajdonos már be is kötötte a vezetéket – mondta el lapunknak Ferwagner Péter, a vízmű vezetője. A környéken kiskertek, fóliasátrak, baromfinevelő telepek vannak, a gazdálkodáshoz is elengedhetetlen a vezetékes víz.

Ezzel Nagyhegy egész területét még nem fedték le: a következő évi városi költségvetés számaitól függ a további építkezés. A városszéli területen sokan várnak még a vezetékes ivóvízre.