Zöld iskola lett a piros Klauzál
 Fákat ültettek a diákok Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-29 | Blahó Gabriella

Száz cserjét és tizenhat fát ültettek a diákok a szentesi Klauzál- iskolában. A piros falú intézmény lett a város „zöld iskolája".
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A diákönkormányzat környezetvédelmi vetélkedőt szervezett, így egy napra elmaradt a tanítás a szentesi Klauzál-iskolában. A játékos megmérettetés után a szabad levegőn nyilvánosan és jelképesen örökbe fogadták a gyerekek a fákat, melyeket a mezőgazdasági szakközépiskolások segítségével ültettek el. A száz cserje és a tizenhat fiatal fa egy sikeres minisztériumi pályázatnak köszönhetően került a kertbe. Tariné Lantos Piroska igazgatónő arra figyelmeztette a diákokat, az örökbefogadás azt jelenti, hogy a jövőben is figyelni, gondozni kell a növényeket. Ezen a napon a diákok számára az is kiderült, hogy a honfoglaláskor Magyarországnak több mint háromnegyedét borította összefüggő erdő, ma ez az arány mindössze 2,5 százalék.

A gyerekek Korom Páltól, az önkormányzat tanácsosától megtudták, Szentesen körülbelül éppen annyi fa van, ahány ember lakja a várost: harmincezer. A lakótelepi környezetben található Klauzál Gábor-iskola kertjében most már növekszik és nyílik a galagonya, a vérszilva, az óriáslonc, az aranyvessző, a csörgőfa, a tuja és a szomorúcseresznye.