Nem szerzett pontot a Berki-legénység
 Az újpesti Varga Tamás kilenc gólig jutott

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-11-28 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I hétvégi kettős fordulójában nem sok sikerélményben volt része a Legrand-Szentesi VK-nak. Berki András legénysége szombaton a Szolnoktól kapott ki négy góllal, tegnap pedig az Újpesttől héttel. A lilák 15 találatából Varga Tamás egymaga kilencet jegyzett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szolnoki VSC–Legrand-Szentesi VK 10–6 (1–2, 3–0, 4–3, 2–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szolnok, 300 néző. Vezette: Juhász Gy., Madarasi.
Szolnok: GÁRDONYI – Ridzyk, BELL, BOROS 3, Pataki, BABAY 2, Hangay R. Csere: Balog, BALOGH 3, Tankó, Broome, Hangay Z., MOHI 2. Edző: Lukács Dénes.
Szentes: Horváth T. – Józsa, Szabó N. 1, Torday, JUHÁSZ ZS. 3, Plézer, Vígh R. 2, Csere: Németh, Szabó T. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 10/1. Ötméteresből: –, ill. 1/0.
A meccs elejére nem panaszkodhattak a vendégek, az számukra remekül indult: előbb Juhász Zs., majd Szabó N. szerzett gólt, 0–2. A jó kezdés ellenére sem hitték el Némethék, hogy ezt a meccset akár meg is nyerhetik. Kapkodtak, képtelenek voltak koncentrálni; naggyá tették a hazaiak újonc kapusát, Gárdonyit, így nem lehetett más az eredmény, mint vereség, 10–6.
Berki András: – A csapategységben jobb szolnokiak megérdemelték a győzelmet, amit mi meg is könnyítettünk nekik.

Juhász három gólja

Gyatra teljesítményt nyújtottak Szolnokon a szentesiek. Juhász Zsolt is sokszor könnyelmű volt, büntetőt is hibázott, kizárólag a három gólja emelte társai fölé, a csapat legjobbjává. 



Legrand-Szentes–Újpest 8–15 (1–3, 1–4, 3–4, 3–4)

OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Merész, Szegi.
Szentes: Horváth T. – Szabó N. 2, Torday 2, Németh D., Juhász Zs. 1, Plézer, Vígh R. 2. Csere: Papp G., JÓZSA T. 1, Döbrössy, Herczeg, Szabó T. Edző: Berki András.
Újpest: Pelle – Székely, KOVÁCS R. 1, Dávid, VARGA T. 9, Regős, Benczur. Csere: Máthé, Debreczeni, Suti 2, Korsós, SOMOGYI 2, Zoufal 1. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 13/6, ill. 8/3. Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.
Bizakodtak a szentesi drukkerek, hátha sikerül elkapni a négy legjobb csapat közé igyekvő, ezért anyagi áldozatot is vállaló Újpestet. A lilák ugyanis a nyáron hat új pólóssal erősítették meg az addig sem gyenge keretüket. A házigazdák szurkolói azért reménykedtek, mert a rivális szombaton csak az utolsó másodpercben szerzett találattal tudta legyőzni a gyengécske OSC-Kaposvárt.

A legkevesebbet hibázta

A hétgólos hazai vereséget követően nem volt könnyű megnevezni a Szentes legjobbját. Berki edző választása a fiatal, mindössze 19 éves Józsa Tiborra esett, elsősorban azért, mert a rábízott feladatokat a legkisebb hibaszázalékkal oldotta meg, kiállítást harcolt ki, emberelőnyből gólt szerzett. 

A hazaiak megilletődötten kezdték a mérkőzést. Ugyan kétszer is százszázalékos helyzetet alakítottak ki, de Torday és Plézer is pontatlanul célzott. Bezzeg a másik kapunál... Mindenki csak bámulta, hogy a világ- és olimpiai bajnok Varga Tamás mit „művelt" a Legranddal. Mintha edzésen lett volna, úgy dobálta a gólokat. Egy darabig fejben tudták tartani a szentesi drukkerek az újpesti nehéztüzér találatainak számát, később már nem. Kilencnél fejezte be... Ezen a találkozón szerepelt először ellenfélként a szentesi születésű Somogyi Balázs, aki most is bizonyította, miért ragaszkodtak annyira hozzá a fővárosiak.
A fordulás után már teljesen partiban volt az UTE-val a Legrand, de ekkorra már sajnos régen eldőlt a találkozó...
Berki András: – Képtelenek voltunk mit kezdeni az Újpest átlövéseivel.

További eredmények: Eger–Neptun 21–9, Újpest–OSC-Kaposvár 12–11, Neptun–Vasas 9–22, BVSC–FTC 7–13, Domino-BHSE–Eger 11–10, FTC–
Szolnok 11–6.