Bajnokavatások a bokszgálán
 A Hóhér megkínozta, a Vipera megmarta ellenfelét

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-31 | Imre Péter

Zsúfolásig megtelt a szentesi Dr. Papp László-sportcsarnok és a közönség ezúttal sem csalódott. Az immár hagyományossá váló küzdősportfesztiválon izgalmas, látványos thai- és kick-box, valamint ökölvívó-mérkőzéseket láthattak, bajnokoknak tapsolhattak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nagy Hóhér József (jobbról) rendesen szétpüfölte angol riválisát. Fotó: Schmidt Andrea
Aki szombaton későn kelt, az nemhogy aranyat, még jegyet sem lelt. Az utolsó biléták ugyanis délig elfogytak, így a Dr. Papp László-sportcsarnokban „csurigház" előtt kezdődött meg Szentesi Kinizsi TE (elsősorban Bertók Róbert) és a Felix-promotion küzdősportfesztiválja és profi bokszgálája.

A nagyérdemű – a soraikban felfedezhettük Szremkó Krisztinát, Risztov Évát, dr. Csábi Bettinát és Jóban, rosszban sztárjait – felvezetésként thai- és kick-box meccseket láthatott, s a legnagyobb sikert Szilasi Szalma Adrián (thai-box, Szentesi Kinizsi TE) aratta, látványos küzdelemben, K. O.-val verte török ellenfelét.

A bunyóprogramot magyar bajnoki címmérkőzések nyitották volna. A feltételes mód azért indokolt, mert a cirkálósúlyú Rubin Olivérnek nem akadt vetélytársa, Béres Zoltán lemondta az összecsapást. A félnehézsúlyban Popovics Tamás és Halász Gábor azonban már kötelek közé lépett. A címvédő „Popo" végig dominált, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy nyer. A 3. menetben megrendítő erejű ütést mért Halászra, aki ezt még túlélte, de a publikum Tamás-párti oldaláról jött az értékelés: „Tiéd a meccs öcsém!". Az övé lett, a 6. menetben technikai K. O.-val, Halász már védekezni sem tudott. „Megtépted, mint róka a tyúkot!" – hangzott az újabb elismerés, s valóban Halász – főleg az arca – nem volt túl szép látvány.

A nemzetközi címmeccsek sorát az EBA nagyközépsúlyú betöltetlen Európa-bajnoki címért folyó Nagy „Hóhér" József–Danny Thornton ökölpárbaj nyitotta. Nagy ezúttal nem végezte ki ellenfelét, de alaposan megkínozta. A britnek vérzett a szemöldöke, megvizsgálta az orvos is, de szívósan küzdött és a sérülése dacára végigverekedte a 12 menetet. Ez a buldogmentalitás egyébként jellemző a szigetországiakra.

Miló Viktória egy orosszal, az Európa-bajnok Anastasia Tok-
taulovával került szembe. A tét a WIBF kislégsúlyú világbajnoki címe volt. Reménykedtünk, szurkoltunk – hiába. Valaki az 5. menet után megjegyezte: pontozással már nem nyerhetünk. És kiütéssel sem. A rivális ugyanis gyorsabbnak, erősebbnek, pontosabbnak bizonyult, nagyokat ütött, és akadtak olyan pillanatok, amikor attól tarthattunk: Viki padlózhat. Toktaulova „csak" pontozással nyert, de a tapsot a Felix-promotion versenyzője is megérdemelte.

Az éjszakába nyúló program záróakkordjaként az „Oroszlányi Vipera", vagyis Kovács Attila szállt ringbe (tét: EBA nagyváltósúlyú Európa-bajnoki öv) a szinte faragott izmú Mamadou Thiam ellen. A francia keményen, brutálisan kezdett, hatalmas ütéseket mért Kovácsra, aki a folytatásban ügyesen eltáncolt ellenfelétől és viszonozta a bombákat, akin egy-két ütés „átszaladt". A volt hatszoros Európa-bajnok a 7. menetig bírta, ekkor a bíró beszüntette a küzdelmet, a magyar T. K. O.-val védte meg címét. A Vipera ismét halálosan mart. A közönség pedig percekig tapsolt, ünnepelt.
Az illetékesek (a szervezők, Bertók Róbert és Rácz Félix, valamint Szirbik Imre polgármester) úgy búcsúztak egymástól, hogy jövőre valószínűleg ismét randevúznak Szentesen.


Öröm és bánat a szentesi csarnokban

– Az ötödik menettől éreztem igazából, hogy megvan a mérkőzés – mondta Nagy „Hóhér" József –, addig keményen kellett küzdenem, utána már a technikára is jobban figyelhettem, koncentrálhattam. Legközelebb, úgy tudom, decemberben a debreceni bokszgálán lépek kötelek közé – de most első a pihenés.
– Felkészültem és mindent megtettem, ami tőlem telt, de el kell ismerni, ezen az estén az orosz lány egyértelműen jobb volt nálam – nyilatkozta az öltözőben könnyektől csillogó szemmel Miló Viktória. – Elsősorban a gyorsaságával lepett meg, de rendkívül kemény is volt, nagyokat ütött. A további sorsom a promotereimen, Nagy Lajoson és Rácz Félixen, illetve a TV 2-ön múlik. Ha kapok még lehetőséget, bebizonyítom: Miló Viktória a padlóról is képes felállni!
– Ellenfelem rendkívüli ütőerővel rendelkezett, ritkán találkozik az ember ilyennel – árulta el Kovács „Vipera" Attila –, de sikerült megvernem. Különösen a köríves ütései voltak veszélyesek. Köszönöm az engem mindig elkísérő oroszlányi drukkereknek és a szentesi közönségnek a biztatást, sokat segített.

Ringsarok

A szentesi bokszgála eredményei:
Magyar bajnoki címmérkőzés, félnehézsúly: Popovics Tamás–Halász Gábor,
T. K. O.-győzelem a 6. menetben.
EBA Európa-bajnoki címmérkőzés, nagyközépsúly: Nagy „Hóhér József–Danny Thornton (brit), pontozásos (117:112, 119:109, 118:110) győzelem 12 menetben.
WIBF világbajnoki címmérkőzés, kislégsúly: Miló Viktória–Anastasia Toktaulova (orosz), pontozásos vereség (92:98, 90:100, 95:96) 10 menetben.
EBA Európa bajnoki címmérkőzés, nagyváltósúly: Kovács „Vipera" Attila–Mamadou Thiam (francia), T. K. O.-győzelem a 7. menetben.