Nem szennyezés okozta a halpusztulást a Kurcában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-28 |

A Szentesi Rendőrkapitányság megszüntette azt a büntetőeljárást, amelyet még a nyáron indított a Kurcát érintő halpusztulás miatt, mivel kiderült, hogy a pusztulást nem szennyezés okozta.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mint ismert, idén nyáron több mázsa hal pusztult el a Kurcában, emiatt a Szentesi Rendőrkapitányság környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen. A rendőrség az ügyben illetékes szakhatóságokkal együtt vizsgálta az esetet.

Az elmúlt időszakban az érintett területről több szakhatóság is rendszeresen mintát vételezett, a szakértői vélemények analizálását követően kerülhetett sor az eljárás befejezésére. A szakértői vélemények alapján megállapítható volt, hogy a halak pusztulását nem környezetszennyezés, vagy veszélyes hulladék elhelyezése - tehát nem toxikus anyag vízbekerülése - hanem oxigénhiány okozta.

A szakértői vélemények alapján büntetőjogi felelősség nem volt megállapítható, így a Szentesi Rendőrkapitányság az eljárást megszüntette.
Forrás: Objektív hírügynökség


Továbbá:
Traktor hajtott az óvoda udvarába - 3 gyerek életveszélyben
Rablást színlelt a takarítónő
A rendőr mentette meg a kisfiú életét
Tömeges ütközés az E75-ös főúton Szegednél
500 forintért gyújtogatott a bordányi tanyavilágban