Újból bokszgála lesz Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-26 |

Szombaton ismét küzdősportgálát rendeznek Szentesen. Bertók Róbert, a helyi Kinizsi kick-box és ökölvívó szakosztályának vezetője nemcsak erről, hanem a klubnál idén történtekről is beszámolt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nagy csend honolt idén a Szentesi Kinizsi kick-box és ökölvívó-szakosztályánál. A harcosok szakágának vezetője, Bertók Róbert kemény edzésekkel töltötte az elmúlt háromnegyed évet, ezért nem jutott ideje a marketinggel foglalkozni.

– Azért a tanítványok több országos versenyre is eljutottak: így például kötelek közé léptek Pécsett, Kővágószőlősön, valamint az olcsóbb terembérek miatt ideiglenes otthonnak választott Kiskunfélegyházán is, ahol mi rendezhettük a másodosztályú kick-box light-contact magyar bajnokságot. Ezen első lett Nagy Richárd, Faur Csaba, második helyen végzett Szilasi Szalma Adrián és Varjas Zsolt. Jövőre pedig, figyelembe véve az edzésmunkát és a tudást is, néhányuk eljuthat az ausztriai nyílt Eb-re – nyilatkozta Bertók.

A sportember az idén is megszervezi a szentesi küzdősportgálát. Az alapelve az, hogy minden évben igyekszik emelni a színvonalon.

– Így tervezem idén is – erősítette meg az információt Bertók. – Egyelőre minden jól alakul. Az első gála meghívottjai közt szerepelt Mizsei György és Balzsay Károly, tavaly tévéközvetítés is volt az eseményről, amely most sem marad el (TV2). Úgy gondolom, hazánk egyik legnagyobb ilyen jellegű eseménye lesz október 29-én, 17 órától a Dr. Papp László-sportcsarnokban.

Bertók sorolta a programot, amelyben négy címmérkőzés szerepel. Nagy „Hóhér" József és Kovács „Vipera" Attila például a profi Európa-bajnoki címért bokszol, a volt olimpiai bronzérmes Béres Zoltán pedig Rubin Olivérrel küzd a profi magyar bajnoki elsőségért, és a legjobb magyar női öklöző, Miló Viktória is szorítóba lép. A bemutatókra további magyar és osztrák bunyósok és kick-boxosok érkeznek. Bertók tanítványai szintén szorítóba lépnek: Szilasi a 75 kg-ban osztrák, Varjas a 81 kg-ban hazai ellenféllel küzd. A 15 éves, 87 kg-os Faur pedig kadettként az első meccsét vívhatja hazai közönség előtt. A nyilvános mérlegelés október 28-án 14 órától lesz a szentesi Ady Endre úti, patinás welnesscentrumban. És hogy vajon az egykori bokszbajnok Bertók folytatja-e a sportpályafutását? Erre az érintett így válaszolt:

– Még nem tudom. A gála előtt meg sem fordul a fejemben, hogy így tovább csináljam. Az biztos, hogy tartozom a szentesi közönségnek egy hazai meccsel, de lehet, hogy ez örök tartozás marad. Gondolatként azért már megfordult a fejemben, hogy jövőre kipróbálom magam az ausztriai nyílt vb-n, de ez még csak terv.

Dunás Varga Zoltán