Országos versenyt nyertek a szentesi tűzoltók
 Mindent eloltottak, ami lángolt

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-10-13 | Blahó Gabriella

Megvédte bajnoki címét a szentesi önkormányzati tűzoltóság csapata az országos szakmai megmérettetésen. A fiúknak füsttel teli átláthatatlan térben is kellett tájékozódniuk ahhoz, hogy megfelelő pontszámot gyűjtsenek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Száztizenkét tűzoltócsapat startolt a felmenő rendszerű versenyen, melyet ebben az évben is a szentesiek nyertek. Megvédték előző bajnoki címüket. Az első ilyen győzelemig a nyugdíjba vonult Koszt György parancsnok vezette a legénységet, utódja, Kajtár István pedig most hasonló sikert könyvelhet el. Az irányítása alatt dolgozó szentesi tűzoltók komoly ellenfelekkel néztek szembe az országos döntőn. Az ötvenegy tűzoltó közül kiállt hatfős csapat megmérkőzött a budapestiekkel is, és a fővárosban ezerháromszáz tűzoltó közül kerül ki az egyetlen induló raj.

Az összehasonlításban lényeges, hogy a budapestiek sokkal komolyabb technikai felszereléssel gyakorolhatnak nap mint nap, a fővárosi kollégákat havonta éri annyi kihívás és feladat, mint a vidéken élő tűzoltókat egyetlen évben. Ilyen körülmények között a sikerre nagyon büszkének kell lennünk – mondja a parancsnok.

A csapatelsőség mellett egyéni első hely is született a szentesiek színeiben, hiszen Kálmán Rajmund százados irányítói kategóriában vizsgázott hibátlanul. Az ország első tűzoltójaként emlegetett Rajmund ötödik alkalommal bizonyult egyéniben a legjobbnak. A versenyen a százados egy füsttel telt, öt helyiségből álló térben 1 perc és 25 másodperc alatt talált meg és hozott ki onnan egy nyolcvankilós, ember formájú bábut.

A szentesi raj feladatait jól teljesítve, pszichikai, fizikai és szellemi felkészültségéről bizonyságot téve, nagyon gyorsan és precízen végzett az első helyen. Tóth Csaba zászlós, Vida-Szűcs Sándor törzszászlós, Kálmán Rajmund százados, Mészáros Tamás zászlós, Tóth Zoltán százados és Majoros Gábor őrmester, visszatérve a mindennapokba, a tűzoltásra koncentrál, nap mint nap versenyt futva az idővel.