Kopogtat a Spar is Szentesen
 Pénteken dönt a képviselő-testület

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-09-29 | Balázsi Irén

A Spar Magyarország Kft. áruházat szeretne nyitni Szentesen. A képviselő-testület péntek délutáni ülésén döntenek arról, hogy elfogadják-e a befektető ajánlatát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Évekkel ezelőtt jelent meg az első multinacionális cég Szentesen, amely a városközpontban nyitott áruházat. A Penny megtelepedése jó nagy felzúdulást váltott ki kereskedelmi berkekben, s akkor Szirbik Imre polgármester megígérte: a település centrumában nem adnak engedélyt szupermarketek felépítésére. Ennek megfelelően választotta ki a helyszínt a Tesco és a Lidl is, az előbbi a csongrádi úti, a másik pedig a fábiáni úti körforgalmi csomópont közelében.

Éppen egy esztendővel ezelőtt a Spar Magyarország Kft.-től kapott megbízást a fővárosi Benefit Ingatlanbefektetési Szövetkezet, hogy Szentesen készítse elő egy kereskedelmi központ kialakítását. A társaság felügyelőbizottságának elnöke, Kroll Miklós Szirbiknek írt levelében úgy fogalmazott a korábban tartott egyeztető megbeszélések összegzéseként: világossá vált számukra, hogy a képviselők között nem egyértelmű a beruházás támogatottsága.

A Spar ugyanis a város központjában, a Csongrádi úti felújított sportpályán szeretné felépíteni az üzletközpontot, és más helyet nem tud elfogadni. Az önkormányzat illetékesei ellenben a lakóingatlanok mögötti hátsó sportpályát ajánlanák a Sparnak építési területként. A képviselő-testület a pénteken délután 2 órakor kezdődő ülésén dönt arról, hogy hozzájárul-e a Spar felépítéséhez a befektető által megjelölt helyen.