Újabb parkolók épülnek
 Nem sokáig tart az áldatlan állapot a kórháznál, Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-17 | Balázsi Irén

Négymillió forintot költ a szentesi önkormányzat a kórház sürgősségi tömbjénél harminc parkolóhely megépítésére. Ettől azt várják, hogy az egészségügyi intézmény környékén csökken a balesetveszély.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Tésik Attila
Kaotikus állapotok uralkodnak a Dr. Bugyi István Kórház pár éve felavatott sürgősségi betegellátó osztályának bejárata környékén Szentesen. Amikor átadták a Kiss Zsigmond utca felől megközelíthető új tömböt, a kapu közelében csak néhány parkolóhelyet alakítottak ki. Ezért az amúgy is keskeny utcában a délelőtti órákban nem fértek el a gépjárművek a nagy betegforgalom miatt. A környező utcákban is parkíroztak az autók, sokszor a zöldfelületeket is veszélyeztetve. A közterület-felügyelők meg bírságoltak – mint arról lapunkban beszámoltunk –, a helybeliek nem kis bosszúságára. Aztán ment az egymásra mutogatás a megyei és a szentesi önkormányzat között azért, hogy melyiknek lenne kötelessége gondoskodni a biztonságos parkolásról. Végül a város költségén aszfaltozták le a salakos területeket, így jó néhány autónak lett várakozóhely. Ám még így is kevés.

Nemrégiben pályázatot írt ki a helyhatóság újabb parkolók kialakítására a kórház Kiss Zsigmond utcai kerítése mentén. Varga Sándor, a városellátó intézmény vezetője érdeklődésünkre elmondta: három jelentkező közül a Hódút Kft. nyerte el a munkát a parkoló bővítésére. A sürgősségi tömb és a Kurca hídja között már dolgoznak a kivitelezők, akik mintegy harminc gépjármű várakozására alkalmas parkolóhelyet építenek. Így összesen ötven autó fér majd el a sürgősségi tömb közelében, s ezzel lényegesen javul a tarthatatlan helyzet. Az önkormányzat egyébként most négymillió forintot költ az építkezésre, amely a tervek szerint augusztus végére fejeződik be.

A nagy járműforgalom miatt azonban az útburkolat is megrongálódott az utóbbi időben. A Kiss Zsigmond utcai úttest felújítására már közzétette a pályázati felhívást a helyhatóság. Az eljárás befejezése után előreláthatólag szeptemberben elkezdődnek az aszfaltozási munkálatok is. A későbbi tervek között szerepel a Kurca régi hídjának korszerűsítése is, miután korábban már megépült a kerékpárosok és gyalogosok számára az új átkelőhely.