Önkormányzati támogatásra várnak
 Megújul a felsőpárti református templom

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-08-04 | Balázsi Irén

Szentesen elkezdődött a felsőpárti református templom palatetejének felújítása, amely mintegy négymillió forintba kerül. Az egyházközség számít a szentesi önkormányzat támogatására is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Pályázatokat nyújtott be a legkülönbözőbb helyekre a Szentes-Felsőpárti Református Egyházközség a templom felújítására. Legutóbb a Phare-alapból szerettek volna nyerni többféle renoválási munkára, és ehhez meg is volt a pályázati kiírásban megjelölt önrész. De a pályaművel nem sikerült nyernie a gyülekezetnek, ezért úgy döntött: saját forrásból hozzákezdenek a megrongálódott palatető felújításához.

Ezzel egyidejűleg kérelemmel fordultak az önkormányzathoz annak reményében, hogy a város is támogatja anyagiakkal Felsőpárt jelentős épületének rendbehozatalát.

Gilicze András lelkész-esperes tájékoztatása szerint azért gondoltak erre, mert az önkormányzat az elmúlt években jelentős segítséget nyújtott a különböző felekezetek templomainak felújításához. Náluk az a baj, hogy a tetőtérben a vasszögek rozsdásak lettek, és nem tartják meg a palát. Ezért egyre több a beázás, és félő, hogy a faanyag is jelentősen károsodik. A régi palák leszedése a templom tetejéről, és helyükre újak felrakása 4,4 millió forintba kerül. Ennek az összegnek a felét kéri az önkormányzattól a református egyházközség támogatásként. A terveknek megfelelően Szent István ünnepére befejeződhet a tető felújítása.

A képviselő-testület tudomásul vette a felsőpárti gyülekezet kérését. Csányiné Bakró-Nagy Vera aljegyző szerint olyan döntés született, miszerint a város jövő évi költségvetésének tervezésekor visszatérnek a református egyházközség kérelmére.