Egyházi szolgálatban a szentesi cserkészek
 Unatkozás helyett kerítést festettek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-22 | Balázsi Irén

A szentesi cserkészek nemcsak kapnak a felsőpárti református gyülekezettől, hanem ők is vállalnak szolgálatot. Legutóbb például lefestették a templom kerítését.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A felsőpárti református templom kerítését festették a fiatalok. DV-fotó
Ott nyüzsgött vagy húsz-huszonkét szentesi fiatal a felsőpárti református templom körül az elmúlt napokban. Előbb drótkefével tisztították, majd rozsdagátlóval kenték, végül befestették a kerítést. A cserkészek ezzel a munkával szolgálták azt a gyülekezetet, ahol hétről hétre együtt tanultak, zenéltek-énekeltek, színdarabot próbáltak, kézműves-foglalkozásokon vettek részt, vagy éppen dolgoztak a számítógépen, máskor meg interneteztek. Persze az egyház is segíti őket: támogatást kaptak például a mátraházi táborozásukhoz. Gilicze Andrásné lelkipásztor és a gyülekezet tagjai úgy vannak vele: inkább értékes programokat szerveznek, minthogy otthon unatkozzanak, vagy ami még annál is rosszabb, deviáns csoportokhoz csapódjanak a fiatalok.

A szentesi cserkészek közül néhányan Angliába utaznak július végén, ahol az EuroJam, azaz az európai jamboree résztvevői lesznek három hétig. A lelkésznő arról is tájékoztatta lapunkat, hogy biciklitúrát is szerveznek a nyáron a fiataloknak a csongrádi gyülekezet rendezvényére. A felsőpárti templomban pedig éjszakai közös éneklés lesz a most alakult zenekar vezetésével. Ezen a héten viszont Debrecenben, a Csillagpont elnevezésű találkozón vettek részt a szentesi fiatalok képviselői.