Befejezik a társasházépítést

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-12 |

A Danubius Rt. kitart eredeti álláspontja mellett, és befejezi a szentesi Kiss Bálint utcai társasház építését, amiben huszonegy lakás lesz. Az építkezés körül kialakult huzavona hatására csupán egy vásárló bizonytalanodott el, ám végül ő is bizalmat szavazott. A jogerős építési engedély továbbra is érvényes.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Cégünknek az a szándéka, hogy befejezi a társasház építését – közölte lapunkkal Orbán Péter, a részvénytársaság vezérigazgatója. A tervek szerint huszonegy lakást alakítanak ki az épületben, mely háromszintes. A befektető elképzelése szerint a megadott határidőre elkészül a ház, melyen kedvező időjárási viszonyok között negyven munkás dolgozik. Az épület szerkezete kész, a belső- és külső kialakítás következik. Orbán elmondta, hogy a szemközt lakó Magyar József kezdeményezésére kialakult vita közben csak egy leendő vásárló érezte úgy, hogy kevés az esély a befejezésre, a napokban azonban ő is újra bizalmat szavazott a vállalkozásnak.

Mint megírtuk, Magyar József, a Hungerit Rt. vezérigazgatója azért tett bejelentést a helyi önkormányzatnál, mert nem szeretné, ha az épülő ház felső szintjéről belátnának a kertjébe. A bejelentés megjárta a szegedi önkormányzatot, az ügy most a megyei közigazgatási hivatal asztalán fekszik.

– Eddig nem született olyan határozat, mely felfüggesztené a munkát, vagy érvénytelenítené a szentesi önkormányzat által kiadott építési engedélyt, ezért semmi okunk leállítani az építkezést – mondta Orbán Péter.

A leendő vásárlók közül sokan már eladták régi otthonaikat, vagy banki hitelt vettek fel, annak érdekében, hogy a belvárosban szép környezetben lakhassanak a közeljövőben.