Épülnek a bérházak Szentesen
 Előnyben a nagycsaládosok

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-07-01 | Balázsi Irén

Újabb bérlakások épülnek a szentesi Petőfi utcában, ahová 22 család költözhet be még az idén. Az önkormányzat azt is tervezi, hogy megszerzi a vízmű vállalat egykori székházának tulajdonjogát, és az épületben lakásokat alakíttat ki, elsősorban fiataloknak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Még az idén befejeződik az építkezés a Petőfi utcában Fotó: Tésik Attila
A szentesi Petőfi utcában egy telken két bérház is épül. Az önkormányzat közbeszerzési eljárást bonyolított le a kivitelezésre, amelyet több pályázó közül a Bodrogi Bau Kft. nyert el. Szilvássy Árpádné, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási irodájának vezetője azt is elmondta, hogy a beruházás 165 millió forintba kerül. A kétszintes épületekben 22 lakás lesz, a legnagyobbaknak az alapterülete 90 négyzetméter. A tervek szerint még az idén befejeződik az építkezés. A közigazgatási osztály lakáshivatalának főtanácsosa, Báthory István tájékoztatása szerint ezeket a bérlakásokat főleg a sokgyermekes családoknak utalják majd ki.

Az önkormányzat egyébként azt is tervezi, hogy megszerzi az egykori vízmű vállalat berekháti központjának tulajdonjogát. Ha ez sikerül, akkor pályázatot nyújtanak majd be, hogy az épületben újabb bérlakások kialakításának teremtsék meg az anyagi alapját. Információnk szerint azokat az otthonokat elsősorban fiataloknak szándékoznak adni. Azzal a céllal, hogy a pénzügyi helyzetük javulásával saját lakást tudjanak a későbbiekben vásárolni.

A városban egyébként az utóbbi időszakban minden évben épültek bérlakások. 2003-ban harmincat adtak át a Szabadság téren és az Új utcában. Ugyancsak a Szabadság téren tavaly hét lakást vehettek birtokba a rászorulók. Az önkormányzat tulajdonában különben mintegy 430 bérlakás van, szükséglakással ellenben nem rendelkezik. Báthory István lapunk kérdésére azt is elmondta: jelenleg mintegy 220 igénylőt tartanak nyilván a hivatalban, és az úgynevezett sürgősségi névjegyzéken ötven család szerepel.