Augusztusra megnyílik a mozgáscentrum
 Túlteljesíti a tervet a szentesi Brezovai Sándor

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-29 | Balázsi Irén

Jól halad a szentesi volt rendelőintézet felújítása, amelyre az önkormányzattal kötött bérleti szerződés szerint öt évet kapott Brezovai Sándor. Csak idén januárban kezdődött a rossz állagú épület rendbehozatala, ám július végén már megnyílik a rehabilitációs mozgáscentrum.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Dolgoznak a szakiparosok a volt rendelőintézetben, de augusztustól már fogadják a vendégeket a rehabilitációs mozgáscentrumban Fotó: Tésik Attila
A szentesi volt megyeháza felújítása miatt ki kellett költöznie az épület pincéjéből az Oyama Dojo SE-nek. Ennek a vezetője a kétszeres Európa-bajnok karatemester, Brezovai Sándor, aki a fiatalok sokaságát tanította a nemes küzdősport fogásaira. De nemcsak az egészséges életmódra nevelést tartotta fontosnak, hanem a beteg emberek rehabilitációja érdekében is fáradozott. Ezt tarthatta lényegesnek a helyhatósági képviselők többsége, amikor olyan határozatot hoztak, miszerint az egyesületnek bérbe adja az Ady Endre utcai volt rendelőintézetet. A patinás házat húsz évre kapták meg Brezovai Sándorék annak fejében, hogy öt esztendő alatt a pincétől a padlásig rendbe hozzák az egyébként rossz állapotban lévő ingatlant. A bérleti szerződés szerint mintegy harminchétmillió forintot kell költeni az épület állagának megóvására. Azt mondta a sportegyesület vezetője: ezt az összeget bőven túlteljesíti, akárcsak a felújítás befejezésére megjelölt 2009. december 31-i határidőt.

Csak idén januárban kezdődtek a szakipari munkák az Ady Endre és Arany János utca sarkán lévő épületben, ám Brezovai Sándor tervei szerint a pincét leszámítva már nyáron végeznek a tatarozással. A város főépítészének, Juhász Mártának a tervei alapján készül a Wellness Kolosszeum nevű rehabilitációs mozgáscentrum kialakítása, a statikai tervező pedig a csongrádi Pintér Ferenc.

A renoválás a romok eltakarításával kezdődött, a padlásról egy hónapig tizenegy ember hordta le a 200 köbméternyi szemetet. Ott egyébként szálláshelyet alakítanak ki Brezovai mester karatés tanítványainak. Elvégezték az épület teljes gépészeti felújítását. Az Arany János utcai részen már festik a kondicionálótermet, amely 54 méter hosszú és nyolc méter széles. A két végén tükör lesz, a padlót pedig szőnyeg borítja majd. Itt speciális, komputer vezérelte gépek szolgálják az egészségeseket és a rehabilitációra szorulókat. Főiskolát végzett szakemberek kezelik majd a betegeket külön helyiségekben. Jelentkeztek már Brezovai Sándornál fitneszvilágbajnokok is, akik szívesen tanítanak majd a legmodernebb gépekkel felszerelt centrumban.

A karatésok birodalma a szentéllyel az Ady Endre utcai szárnyban kap helyet, akárcsak az aerobikosoké. A 150 négyzetméter alapterületű terem falát Bóta Csaba helyi alkotó 15 méter hosszú képe díszíti majd a japán mester, Oyama Masutatsu életútjáról. Róla készültek Szita Géza, alias Gézinger festményei is, amelyek már ott láthatók a bejárattal szemközti, színes üvegtetős előcsarnokban. Ebbe az exkluzív térbe internetes kávézót álmodott Brezovai Sándor. Az épülethez tartozó udvarban pedig japánkert és mesterséges patak nyújt ideális környezetet a felüdüléshez. A tervek szerint július 30-án nyit a Wellness Kolosszeum, amely a hét minden napján reggel 7-től este 9 óráig várja a fiatalokat és idősebbeket.