Eszenyiés Mikulcik Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-23 | Blahó Gabriella

Hat hét végén hat előadás várja a szentesi színházbarátokat a városháza udvarán. A Tükör Alapítvány zenét és prózai előadást is szervezett. Szombaton este Eszenyi Enikő és Milan Mikulcik játszik, de egy későbbi alkalommal eljön Mácsai Pál, és fellépnek a Horváth Mihály Gimnázium tanárai és diákjai is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Eszenyi Enikő és Milan Mikulcik szereplésével este kilenckor kezdődik az előadások sorozata: az Ég és Nő között című darab tizenkét kép egy párról. A Dodo Gombár rendezésében színpadra vitt mű a nemek kapcsolatáról szól, egy kalendáriumi év tizenkét hónapját jelenítve meg a színpadon. Minden élettöredék új hónapban játszódik, fagyos télben születik meg a kapcsolat, amikor Ádámból előbújik Éva, s az esztendő végén, decemberben isteni csendben tér vissza a férfi testébe.

A színházi estek szervezői, Szebeni Zoltán és Bertók Gyula olyan kultúrát hoznak a városba, mely számukra is fontos élményt jelentő minőséget hordoz. Hat héten át, az egymást követő hétvégéken a városháza udvarán fölépített színpadon jazz-est is lesz, fellép az Élveboncoló Színház, mint a Horváth Mihály Gimnázium tanárainak csapata, s maguk a diákok. Az állami operaház és a Pécsi Balett táncművészei modern táncestet adnak, s várhatóan neves magyar színeszeink közül itt lesz Mácsai Pál, aki Örkény világát hozza el néhány órára.