Magyarok diadala

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-06-13 |

Bő egy hónappal a montreali világbajnokság előtt a magyar női vízilabda-válogatott rangos tornát nyert Barcelonában. Nemzeti gárdánkban a Hungerit-Szentesi VK-t Kisteleki Dóra képviselte.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

Bizakodhatnak a magyar női vízilabda-válogatottért szorítók, hiszen Stieberék az olimpiai bajnok Olaszország, a mindig jó Oroszország, valamint a házigazda Spanyolország előtt rangos nemzetközi tornát nyertek Barcelonában.

A szentesi Kisteleki Dórával felálló magyar válogatott a négycsapatos felkészülési viadal első napján valósággal átgázolt az oroszokon. A 8–4-es diadal legfőbb letéteményese a négy gólt szerző Pelle Anikó volt. A második meccsen hatalmas meglepetésre a Faragó Tamás irányította hölgykoszorú a második negyed vége előtt már 6–0-ra(!) vezetett az olimpiai bajnok olaszok ellen. A záró hét percben sajnos rengeteget hibáztak Drávuczék, így meg kellett elégedniük a 7–7-es döntetlennel.

Nem lett baj belőle, mert a záró napon 12–7-re (a gólparádéból Benkő Tímea négy góllal vette ki a részét) simán legyőzték a spanyolokat, és mivel az olaszok csak két góllal tudtak nyerni az oroszok ellen, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően tornagyőztesek lettek!