Nem mond le az oktatási miniszter az érettségi botrány miatt

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-05-10 |

Nem mond le az oktatási miniszter az érettségibotrány miatt. Erről maga a tárcavezető nyilatkozott egy reggeli kereskedelmi televízió műsorban. Magyar Bálint a legfontosabbnak azt tartja, hogy biztosítani lehessen az érettségi lefolytatását.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A miniszter terrortámadásnak nevezte a tételek nyilvánosságra hozatalát, és hangoztatta, hogy az elkövetőket politikai célok vezették. Magyar Bálint szerint kevesen juthattak a magyar érettségi tételekhez, és azok a fegyveres őrökkel is védett raktárakból nem kerülhettek ki, esetleg a postai szállításnál vagy már az iskolákból.

A Magyar Televízió Este című műsorában hétfőn átadtak a miniszternek egy borítékot a keddi matematika érettségi tételsorral. Ezeket az interneten is lehetett olvasni. Sajtóhírek szerint a szerdai történelem érettségi feladatai is kikerültek az internetre.

A minisztérium korábban azt közölte, kizárt, hogy a történtek miatt a magyar érettségit meg kellene ismételni. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

A tételek kiszivárogtatást a Fidesz kulturális tagozatának elnöke, Pálinkás József bűncselekménynek és aljasságnak tartja. A kormánypárti és az ellenzéki politikus egyaránt azt fogalmazta meg, hogy a tételeket nyilvánosságra hozó tettesek gyermekek tízezreinek munkáját, vizsgáját veszélyeztetik.

Krónika hírszolgálat


Továbbá:
Az egyetemek megfontoljkák elfogadják-e az érettségit
Akár börtönt is kaphatnak a szemetelők
Tovább igényelhetik a támogatásokat a gazdák
Volt felesége élettársát akarta megöletni Tasnádi Péter
Nem térítik meg a hibás bankjegykiadó automata okozta kárt