Mától három napig: fábiáni lovasnapok
 Fogatok díjhajtása Fábiánban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-29 |

Háromnapos lovasprogram kezdődik ma Fábiánsebestyénben. A Magyar Lovas Szövetség, a falu önkormányzata és a Kinizsi 2000 Rt. közösen rendezi meg a XXII. országos fogathajtó-bajnokság első fordulóját.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A fábiánsebestyéni lovasnapok nyitószáma ma reggel 9 órakor kezdődik az egyes, kettes és négyes fogatok díjhajtásával. A sportág iránt érdeklődők mellett feltehetően a gyermekek is jól szórakoznak majd, hiszen a póni fogathajtó-világbajnokságra készülők is indulnak. Holnap a maratonhajtás következik reggel 9-kor, közben kispályás labdarúgó-mérkőzések lesznek, s este 7-kor hirdetnek eredményt a lovaspályán. 8-kor indul fáklyás felvonulás a Határ sörözőtől, háromnegyed 9-kor tábortüzet gyújtanak a szervezők. 9-kor Legyen a Horvát-kertben, Budán címmel a Győri Nemzeti Színház vendégei adnak műsort, 10-kor tűzijáték, utána lovasbál lesz.

Vasárnap ugyancsak reggel 9-kor akadályhajtás kezdődik a lovaspályán, közben a gyerekek ügyességi versenyeken mutathatják meg tudásukat. Lesz honfoglalás kori íjászbemutató és díjlovaglás is. Délután 3 órakor a fogathajtó magyar bajnokság első fordulójának eredményét hirdetik, ezután tombolahúzás következik, melynek fődíja egy csikó.