Parkoló kell a szentesi piacnak, nagy a zsúfoltság
 Átalakul az Apponyi tér és környéke

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-15 | Blahó Gabriella

Piacos napokon szinte lehetetlen biztonságosan közlekedni a szentesi Apponyi téren: az árusok számára egyelőre nincs kialakított parkolóhely. Az önkormányzat idei költségvetésében pénzt különített el a probléma enyhítésére, az év második felében parkoló épülhet a piac területén.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vasárnap és csütörtökön teljes a közlekedési káosz a lakóterületen Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi Apponyi téri lakónegyed egyik társasházának közös képviselője a környéken élők tapasztalatát továbbította a város vezetőihez: Kuna József szerint piacos napokon közlekedési szempontból meglehetősen kusza a helyzet a város egyébként egyik legnyugalmasabb területén. Az árusok minden csütörtökön és vasárnap kénytelenek a piac melletti utcában parkolni, így a környékbeli társasházak lakóit akadályozzák. Az Árpád Agrár Rt. szomszédos székházában gyakran rendeznek konferenciákat, találkozókat, ilyen körülmények között megoldatlan a parkolás – véli a közös képviselő. Mint mondja, természetes, hogy egyre több a személyautóval rendelkező lakó a környéken, akik már nem tudnak a házak között eredetileg erre a célra kialakított területeken parkolni, sokan a füvön teszik ezt meg. Kuna észrevétele szerint újabb parkolók kellenek az Apponyi téren, a közös képviselő logikusnak tartaná, ha a piac területén egyébként szabad és használaton kívüli részt vehetnék igénybe az árusok.

Elképzelése egyezik az önkormányzatéval: a városellátó intézmény vezetője elmondta lapunknak, hogy az idei költségvetésben elkülönítették a forrást az Apponyi téri E és F épület előtti parkolóhelyek kialakítására – a beruházás még az év első felében meg is valósul. Varga Sándor elmondta azt is, hogy a közeli Hunor-Coop Rt. által fenntartott Kála Áruház terjeszkedési tervei között szerepel a piac területén belül a parkoló kialakítása, melyet pályázati pénzből szeretnének finanszírozni. Ha a cég nem nyer, úgy az önkormányzat épít parkolót a piacon belül az év második felében.