Megkötötték az új vízszerződést
 Rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-12 | Blahó Gabriella

Elfogadta a nagytőkei képviselő-testület azt a szerződést, amelyet az önkormányzat a szolnoki ivóvíz-szolgáltatóval köt meg – közölte a polgármester. Ezzel határozatlan időre rendeződni látszik a faluban a vízkérdés.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Pont kerül a nagytőkei vízügy végére: a korábbi szolgáltató, a Szentesvíz Kft., mint megírtuk, felmondta a szerződést a faluval, a képviselők viszont a napokban elfogadták az új, szolnoki szolgáltatóval kötendő megállapodás tervezetét. Igaz, először, jó egy héttel ezelőtt a falu elöljárói nem tudtak megegyezni, a napokban azonban sikerült közös nevezőre jutni a két, korábban vitatott pontban.

Ezek szerint a szolnoki Tisza Menti Vízművek Rt. köbméterenként tíz forintot fizet a falunak a gépház használatáért, a korábban megszokott három helyett. A határozatlan időre szóló szerződés felmondási ideje pedig mindkét fél részéről egy hónapról három hónapra emelkedett. Erre azért van szükség, hogy a jövőben szükség esetén ne kerüljön olyan kényszerhelyzetbe a falu, amelyben rendkívül gyorsan kell megoldást találni – mondta Staberecz Ferenc polgármester.

A falunak feltétlenül szüksége lesz egy új, biztonságosan működő kútra, a vezetékrendszert és a glóbuszt is fel kell újítani – az állami tulajdonban lévő szolnoki vállalat és nagytőke elöljárói egyaránt arra számítanak, hogy ehhez kormányzati segítséget kapnak.